Fredag

2012-01-27 kl. 13:17:59 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Idag är faktiskt första dagen som jag är hemma med båda barnen själv en hel dag. Innan har jag antingen haft A eller mamma hemma eller så har Fabian varit på dagis. Men kan då inte påstå att det är särskilt ansträngande hittills :-) Vi har det hur lugnt och skönt som helst här hemma utan några tider att passa. Inte ens en läkartid på hela dagen! Nästa inplanerade besök är inte förrän på måndag då det är BVC som gäller, tänk flera dagars ledighet från sjukvården! Förhoppningsvis fortsätter vi på det spåret nu om gårdagens gulsotsprover visar på en ordentlig sänkning av värdet.

Inatt har jag nog sovit närmare 5-6 timmar så jag känner mig faktiskt relativt utvilad. Tänk att man tycker att 6 timmar är en jätte bra natt, haha. Lillan sover ju faktiskt ganska bra på natten men hittills har jag ju varit tvungen att väcka henne med 3 timmars mellanrum för mat pga att hon är tidigt född och för gulsoten. Det tar på krafterna vill jag lova. Nu har jag dock börjat släppa på det där lite, och vågar nog sluta ställa klockan i fortsättningen tom. Hon sover ungefär 4 timmar i sträck på natten och den där extra timmen gör verkligen stor skillnad för min del. Är oändligt trött på att det kommer upp en ruta med texten "larmet är ställt om 1 timme och 52 minuter" på telefonen när man ställer klockan för nästa matning, för tro inte att man fått sova de där 3 timmarna i sträck. Nej då är det pumpning, matning och blöjbyte som ska fixas däremellan också. Nu har jag dessutom bestämt mig för att en gång under natten får hon antingen sparad mjölk (om det finns) eller ersättning så att jag ska slippa pumpa flera gånger per natt och därmed få lite mer sömn.

Nä, nu får det vara slutklagat om sömnen. Jag måste säga att jag är förvånansvärt pigg för att ha sovit såhär i mer än 3 veckor nu. På natten har det märkts några gånger att man varit mer zombie än människa men på dagarna funkar det faktiskt bra och det är ju huvudsaken det.

Nu ska mina små pluttar få mat i magen och sen ska jag fortsätta städa och fixa här hemma. Tack penicillinet för orken till det :-)


Storebror och lillasyster tidigare idag <3

En lillasyster

2012-01-26 kl. 14:48:17 Skrivet i: Gravid med lillebror/lillasyster ♥ | Kommentarer (0)

När jag tittar in här och läser igenom det sista inlägget jag skrev känns det som år och dar sedan. Det var ju faktiskt förra året, även om just förra året inte var så väldigt länge sedan. Men mycket har hänt sedan sist. Jag har spenderat två veckor på sjukhus varav en av dem med vår lilltjej. Hon kom till världen den 5:e januari, en månad förtidigt, då läkarna bestämde sig för att det var dags för henne att komma ut. Jag hade nämligen fått havandeskapsförgiftning som bara fortsatte förvärras och i journalen har jag läst i efterhand att det handlade om "svår preeklampsi" vilket innebär svår havandeskapsförgiftning. Det var dock inget de berättade för mig när de valde att sätta igång förlossningen, antagligen för att inte stressa mig mer än nödvändigt pga blodtrycket.

Men ut kom hon vår lilla tjej. Vid 13.30 togs det hål på hinnorna och 23.05 var hon född. Jag stod stilla på 4-5 cm öppen i flera timmar men från 7 cm tills hon var ute tog det 10-15 minuter vilket varken barnmorskan eller vi var beredda på. Det förklarade ju dock den väldigt intensiva smärtan, förlossningen med Fabian var ingenting mot detta då jag visserligen hade en epidural och denna gången födde helt utan bedövning. Ut kom iaf en liten skrikande lillasyster som var 2780 gram tung och 47 cm lång och född i vecka 35, och efter en vecka och många om och men fick vi äntligen komma hem.

Och idag är det 3 veckor sedan hon kom till världen, men det känns som hon har varit här med oss mycket längre. Sjukhusvistelsen känns ganska avlägsen men samtidigt som att det var alldeles nyss, och det är med blandade känslor jag tänker tillbaka på den. Det hände väldigt mycket och vissa saker väldigt snabbt och lite chockartat och det kommer nog ta ett tag att smälta. Jag tänker iaf skriva om hela sjukhusvistelsen och förlossningen mer detaljerat senare för att kunna kika tillbaka på i framtiden. Men det kommer nog dröja innan den berättelsen är färdig med tanke på hur mycket som ska få plats...


Liten tjej dagen innan 3-veckors dagen <3