En mellandag

2011-12-27 kl. 22:38:29 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Hallå i mellandagarna!

Så var julen förbi... Tror att jag skriver det här i varenda inlägg men fy vad tiden går fort! Vi har iaf haft en mysig julhelg i Särna, åkte i torsdags eftermiddag och kom hem vid lunchtid idag. Fabian har trivts som fisken i vattnet bland alla sina kusiner och julklappar :-) Det var härligt att se hans tindrande ögon när julklapparna delades ut. "En till! Oj, en till! MÅNGA julklappar!" Han fick bl.a en kulbana, ett duploset med Bärgaren, pussel, spel, filmer, kläder, en vanlig bok och en med inbyggd racerbana, en klocka, saxar, en monstertruck, en Rorri-racerbil... ja, och säkert något mer jag glömt? Inte var det brist på julklappar inte iaf! Favoriterna är nog kulbanan och Bärgaren, Bärgaren skjuter nämligen iväg röda "kanoner" och det är himla skojigt ska ni veta ;-)

När vi kom hem idag så tog vi en snabbrunda i stan och kikade på mellandagsrean. En ny vinterjacka till A var prio ett men det var ju lättare sagt än gjort att hitta. En amningsbh till mig och lite kläder till bäbis blev det iaf. Och oj så söta sådana :-) Längtar dock efter att få köpa antingen pojk eller flickkläder, betydligt roligare än att tänka neutralt hela tiden.

Idag går jag för övrigt in i vecka 35. Jag lovade mig själv i början av graviditeten att jag inte skulle klaga över hur lång tid det är kvar vid dessa veckorna, men just nu känns det lite så ändå. Det börjar nämligen bli riktigt tungt och jobbigt. Och inte nog med sammandragningar och foglossning, nu börjar jag samla på mig en massa vatten från och till om dagarna också. Huden spänns och känns som "tusen nålar" såfort jag knyter händerna, kniper med tårna eller försöker sitta på knä/huk. Sitta på knä går nästan inte alls, vaderna känns som två stora bollar som är ivägen. Sen att överhuvudtaget försöka komma ner på knä eller huk med foglossning, ja det är ju en annan historia, haha. Allmänt orörlig är vad jag är just nu, vaggar fram och pustar och stånkar när jag måste göra något extremt ansträngande som att sätta på mig strumpor eller sätta mig i bilen. Ja, så härligt är det att vara gravid just nu. Så ja, jag tycker faktiskt att det är LÅNG TID KVAR, haha - trots att tiden bokstavligt talat flyger iväg.

Nu ska jag iaf alldeles strax hoppa i säng. Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, A måste till Borlänge så jag och Fabian blir ensamma hemma. Hade egentligen behövt plugga, men det är ju inte det lättaste med en liten Fabianplutt hemma. Får se om jag kan sitta en stund iaf om jag sätter igång någon av de nya filmerna :-) En pulkarunda hade ju varit roligt också, men tror ni att det finns någon snö kvar? Näpp! Den var borta när vi kom hem. Denna "vintern" är minst sagt underlig. Förövrigt blev vi av med strömmen (och därmed vattnet) i ca 12 timmar pga stormen i helgen. Men det var nog ganska lindrigt där uppe ändå, det var några fällda träd på vägen ner men inte mycket mer än så.

Nej, sängen var det ja. Godnatt på er!


Dagens bebisinköp

Onsdag

2011-12-21 kl. 12:07:41 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Igår blev det en snabbundersökning på MVC. Fast snabbt gick det ju inte ändå, då jag fick sitta ner i väntrummet ett tag först i väntan på att blodtrycket skulle hinna lägga sig på en någorlunda ok nivå. Sen mätte hon alltså blodtrycket, vilket var högt som vanligt men fortfarande inom en ok gräns. Och urinprovet visade negativt på allt, toppen alltså! Sen behövde hon inte göra mer så då åkte jag och tankade bilen och begav mig ner mot centrum för julklappsshopping...

Och oj oj, vad det märks att kroppen inte klarar mycket längre! Efter några timmar i ej sittande eller liggande läge så hade jag ont ont ont av foglossningen. Men lite julklappar blev det iaf. Bilboken jag pratade om igår, en Musse-munkjacka, ett spel, ett pussel, saxar helt av plast (så man slipper sitta och bita naglarna av sig när han använder den vanliga barnsaxen som ju är j*vligt vass) som bara går att klippa i papper med, en liten klocka (han är väldigt väldigt intresserad av klockan just nu) och ja, det var nog det hela? Det tog alltså flera timmar och MÅNGA affärer för att hitta detta, haha. Ja, han är inte världens enklaste att hitta klappar till i år inte.

Ska titta på ICA Maxi efter böcker hade jag tänkt iaf, då de brukar ha jätte fina böcker till MYCKET billigare priser än till exempel Bokia... För böcker är iaf något som förbrukas på hög nivå av vår lilleman. Men han vill läsa dem själv, att ligga och bara lyssna är svårt ;-) Men ibland går det an också.

I natt har jag sovit som en kratta, denna förkyldning börjar tära på mig ordentligt nu. I mer än två veckor har jag varit förkyld och känt mig febrig till och från. Men inte har jag direkt låtit mig själv ta det lugnt och faktiskt vara sjuk. Men nu när halsen värker som om jag har en knivsamling där nere och jag blir tröttare och tröttare så kände jag att det var dags. Så Alex fick lov att lämna och sen hämta lilleman på dagis idag så att jag kunde vila. Känner mig lite bättre efter en sovmorgon till halv 11, men huvudvärken och halsontet och förkyldningen i allmänhet är ju kvar. Suck på detta! Hoppas iaf på att det blir lite bättre till helgen.

Nu ska jag försöka göra klart den första uppgiften på sista uppdraget och sen möjligtvis städa lite, om jag orkar...


Måndagskväll

2011-12-19 kl. 21:34:05 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Dagen och kvällen har fortsatt i trötthetens tecken så nu ska jag alldeles strax bege mig mot sängen. Imorgon står MVC på schemat och så funderar jag på om jag skulle ta en julklappsshoppingtur på stan på förmiddagen också. Kan vara skönt att få strosa runt där i lugn och ro, det borde iaf inte vara lika mycket folk vid den tiden (kan man ju hoppas). Leksaksaffären var hemsk att befinna sig i i lördags och dessutom med vagn... Det gick knappt att tänka så då roffade vi bara åt oss en Rorri Racerbil som de sålde för 49 kr istället för 149 kr och gick ut igen, haha.

Har iaf tittat ut en sak åt lilleman på Bokia som ska köpas, en bok som man kan veckla ut så att det blir en bilbana (det är som ett spår inuti där bilen kör). Den tror jag kan bli omtyckt :-) Annars tycker jag det är jätte svårt att hitta på några bra julklappar åt honom i år, leksaker har han så det räcker och blir över. Däremot så tror jag att något nytt pussel, eventuellt någon bok och något annat pyssligt ska inhandlas. Det är mer sånt han är intresserad av, leksakerna på hans rum står oftast bara och dammar. Dags för en ordentlig rensning där inne snart! Det är mycket som han växt ifrån och säkert en hel del som han bara tröttnat på.

Nej nu är det dags att stänga ner datorn och slänga sig i säng. Håll tummarna för att allt ser bra ut hos barnmorskan imorgon!


Julpyssel

2011-12-19 kl. 13:13:26 Skrivet i: Inredning och pyssel | Kommentarer (0)

Har slängt ihop en ny design till bloggen. Lite småfix kvar som vanligt, men det mesta är klart så nu åkte den upp!

Igår var det fjärde advent (helt otroligt) och helgen här har varit riktigt mysig. I lördags var vi iväg och köpte lite julklappar och bakade pepparkakor, och igår julpysslade vi och kokade knäck. Mumsigt! På kvällen fick jag lov att sätta mig och skriva en bokpresentation för att bli klar med det näst sista uppdraget, mindre roligt men väldigt skönt nu när det är klart.



Nu ska jag faktiskt lägga mig på sängen en stund innan dagishämtning, är helt slut och mår illa idag. Illamåendet kom konstigt nog direkt efter att jag läst om att kräksjukan nu har satt igång med besked på Aftonbladet, hypokondriker? Inte jag inte...

Snart...

2011-12-16 kl. 21:38:22 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Inget Idol ikväll så istället sitter jag här och försöker skriva lite skolarbete. Fredagsnöje deluxe! Men men, det ska bli skönt när nästa vecka är avklarad och jag (förhoppningsvis) har hunnit klart med det sista uppdraget. Då kan jag slappna av heeela julhelgen och sen börja läsa lite pö om pö i läroboken på ett par hundra sidor fram tills den 5:e januari. Det känns lite mindre jobbigt med allt det jobbiga denna kursen dock, för jag vet att det är den sista. Sen är jag faktiskt mammaledig igen, det känns konstigt! Tänk att det är två år sedan Fabian började på dagis i samma veva. Mammaledigheten med honom känns väldigt avlägsen, mycket har ändrats sedan dess! Nu är jag klar med allt vad skola heter på ett tag och efter denna mammaledighet är det jobb som gäller för hela slanten. Det ser jag fram emot men först ska jag njuta av min sista mammaledighet :)

Nej, nu är det filmrecensioner och bokpresentationer som gäller för min del...

Läkarbesöket

2011-12-16 kl. 21:26:54 Skrivet i: Gravid med lillebror/lillasyster ♥ | Kommentarer (0)

Min kära läkare tyckte inte alls att jag skulle behöva göra någon glukosbelastning, och sjukskrev mig "tiden ut" för foglossningen också. Så där försvann en stor sten från axlarna, tack för det! Hon behövde inte ens göra någon ny foglossningsundersökning (tack för DET!) utan nöjde sig med att fråga om det kändes lika fortfarande och om något blivit bättre/sämre/hade ändrats. Hon tyckte dessutom att MVC överdrev (ännu en gång) och att jag inte hade behövt någon ny remiss till specialist-MVC eller gå på koll varje vecka från och med nu, men sa att det är bättre att ha lite för mycket koll än för lite, och det är det ju såklart. Att gå till MVC varje vecka gör mig inte speciellt mycket heller, faktiskt bara skönt att de har koll i och med att mitt blodtryck är lite förhöjt och att jag läcker protein då och då (kan vara tecken på havandeskapsförgiftning).

Så då har vi klarat av fem läkarbesök denna veckan, ingen stamkundsvarning på det inte... Skönt att det är gjort nu iaf. Nu är det förhoppningsvis bara en massa MVC-besök, något enstaka specialist-MVC besök och ett tillväxtultraljud i januari som gäller framöver. Såg att jag ska ha samma läkare på det ultraljudet som satte igång förlossningen med Fabian också, lite roligt!


Senaste tiden i bilder.

2011-12-14 kl. 11:59:17 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)


Första sjukvändan.


Fabian hann precis bli frisk och mormor och Linn var på besök :)



Den helgen kom vinterns allra första snö och vi var ute och hade snöbollskrig och gjorde snöänglar på kvällen :)


Sen var det dags för sjukomgång nr 2. Lillemannen hade runt 40 graders feber i 5 dagar och sen lite lägre ytterligare någon dag. Där försvann all extra vikt han hade lyckats samla på sig och numera har vi en liten spinkis att göda upp igen. (han ligger i "mormors säng" som stod kvar i vardagsrummet)


Sen kom det äntligen snö igen och lilleman var överlycklig :) Här på väg till dagis första gången efter sjuklingveckan.


Det kom lite mer snö så vi kunde börja med vinterns roligaste aktivitet, åka pulka! :) I år står jag dock och tittar på tills kanonkulan är borta, haha.


Det kom ännu mer snö och tillslut såg det ut såhär, sen började det regna...


När farbror Tobbe kom på besök från Sthlm hade han bebisshoppat på IKEA åt oss och då fick en nattlampa följa med till Fabian också, han älskar den. Och det är han noga med att berätta också "jag älskar dig lampan" brukar han gå omkring och säga :)



Igår var det Lucia på dagis och lilleman var pepparkaksgubbe (kan inte lägga upp några bilder från Lucia-firandet iom det nya förbudet) och på kvällen bakade vi något så o-juligt som hallonmuffins :) Bästa av allt är att slicka skålen, såklart.

Magbilder och MVC-besök

2011-12-14 kl. 11:39:48 Skrivet i: Gravid med lillebror/lillasyster ♥ | Kommentarer (0)


Magen v 30


Magen v 32

Igår gick vi in i vecka 33, men har inte hunnit ta någon ny magbild än. Jag är åtminstonde duktigare på att göra det denna gången än med Fabian, vilket jag är glad för. Lite tråkigt är det ju att jag inte har så många bilder från graviditeten med honom.

Sista MVC-besöket gick bra. Besöket innan dess gick mindre bra och allt kändes ganska uppgivet, det var i princip inget som var helt bra. Sockret var högt (för första gången), järnvärdet var på gränsen till lågt, bebisens hjärtljud var först för höga men lugnade sig sedan så det berodde bara på att den nyss hade haft ett litet gympapass, kissprovet visade +1 på proteinet och glukosbelastning var på tal igen iom det höga sockret. SF-måttet var ju också högt men det är ju min egen kurva jag ska följa där nu, och vikten var väl det enda som faktiskt var bra.

Sedan dess har jag haft två glukosbelastningar inbokade, vid den första var Fabian sjuk och den andra jag. Till min stora förtvivlan... hrm. Iaf så pratade jag igenom det där med barnmorskan när jag var där senast i måndags, sa vad jag tyckte om den där jävla glukosbelastningen helt enkelt. För det första är jag till 99 % säker på att jag inte klarar av att få i mig den där sörjan, så att sitta där och plåga mig själv känns bara onödigt. För det andra ligger mitt socker bra hela tiden, oavsett vad jag äter. Förutom den där gången hos barnmorskan då, men EN gång är ingen gång, faktiskt. Det kan man få även om man inte har diabetes. Och det är bara om blodsockret konstant höjs som det kan vara farligt för barnet, och det gör det inte för mig. För det tredje så ändras INGENTING av att jag gör glukosbelastningen, det enda som händer är att de får det på papper om jag har diabetes eller inte. Annars är behandlingen exakt samma, jag testar sockret regelbundet hemma och gör ett tillväxtultraljud i vecka 36. Så det är alltså inte ens för min eller bebisens skull jag ska göra det, utan för Specialistmödravårdens skull. Barnmorskan höll med mig fullständigt vilket kändes som en enorm lättnad. Och hon skulle prata med läkaren som jag ändå ska träffa pga foglossningen idag om det verkligen var nödvändigt med en belastning. Så nu inväntar jag bara domen...

I övrigt så hade jag gått ner ett kilo sedan förra gången. Det var helt normalt så länge det inte fortsätter och ökar i takt. Så sammanlagt har jag gått upp ca 7 kilo denna graviditeten hittills, alldeles lagom :) SF-måttet låg på 35 cm och järnvärdet hade kommit upp igen. Får tacka alla leverpastejsmackor jag tryckt i mig för att få upp värdet tror jag :)

I övrigt så är det mest fogarna och svårigheten att andas som är jobbigt just nu. Och att behöva springa upp och kissa varje natt, men så har det ju varit länge och det är ju ingenting som kommer ändras förrän anledningen är ute så att säga :) Det börjar bli rejält tungt och jag kommer på mig själv med att vagga fram på det där typiska ank-viset som alla gravida gör. Halsbränna har jag också ibland, dock väldigt sällan om man jämför med Fabian. Losec Mups är min bästa vän ca en gång i veckan. Men vi får nog börja dejta oftare ju närmare slutet vi kommer skulle jag tro :)

Ja, det var lite graviditetsuppdatering. Eftersom jag skriver så sällan får det bli låånga sådana...

Dan före dan före dan före dan före.... ja, osv.

2011-12-14 kl. 11:04:59 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Ja, nu var det sådär länge sedan jag skrev igen. Allt rullar på här hemma, pluggande, dagis, läkarbesök hit och dit. Sjuka har vi varit också och då speciellt lilleman. Så det har blivit många sjukdagar hemma och till följd av det så har jag hamnat lite efter i skolan. Skulle ha lämnat in ett uppdrag igår men har som mål att hinna klart denna veckan. De får helt enkelt stå ut med det, man kan ju inte sjukskriva sig på samma sätt som med ett jobb när man pluggar utan missar istället all tid. Nästa vecka ska jag iaf försöka bli klar med det sista uppdraget. Det skulle isf innebära att jag bara behöver läsa igenom läroboken fram tills den 5 januari då jag har min allra sista examination. Sen blir det inget mer Hermods för min del inte!

Nu när jag tänker efter så inser jag ju att det är julafton nästa vecka! Hinner inte riktigt med får jag ju erkänna, haha. Har länge tänkt när det gäller bebis-förberedelser att det är så LÅNG tid kvar så det är inte bråttom. Nu börjar det faktiskt bli lite bråttom. Måste ta tag i att måla om spjälsängen antingen denna helgen eller helgen efter jul. Då är det ju visserligen nyår också, men det firandet är ju iaf inte lika omfattande som julen då vi dessutom åker bort. Sen ska alla kläder, sängkläder, åkpåse, filtar och annat smått och gott tvättas, det sista som behövs ska inhandlas och grejer ska ställas i ordning. Hinner gör jag ju, har ju tid på mig efter att skolan är klar, däremot så är det några veckor tills dess och det har redan börjat bli rejält tungt och jobbigt med magen så det vore skönt att få det mesta gjort så snabbt som möjligt också. Jag HOPPAS att det bara handlar om veckor efter skolans slut, och inte 1½ månad, haha. Det är ju en månad kvar till beräknad förlossning då så det skulle kunna handla om två veckor också, men sådan tur har man väl inte kanske.

Nej, tro om man har babblat klart om allt och ingenting nu? Ska lägga in nya magbilder och bilder från den lilla tiden vi fick ha riktig vinter här också (nu har det regnat någon dag så det mesta utav snön är borta och har ersatts av isbanor, haha) och sen sätta fart med pluggandet igen. Om lite mer än två timmar är det dags att åka och hämta lilleman, sen till doktorn med honom. Hoppas på att det går bättre än igår då det var ögonläkaren som gällde, han var inte det minsta medgörlig varken där eller påväg dit och hem, haha. Idag är det dessutom ett betydligt mer omfattande läkarbesök, förmodligen med prover, vägning och mätning. Det brukar inte gillas det minsta, speciellt inte vägningen och mätningen (ja, blodproverna brukar faktiskt gå smärtfritt i jämförelse). Han är lite envis min lilla pojk. Nej, sluta babbla var det ja.