Läkarbesök hit och dit

2011-10-20 kl. 13:09:19 Skrivet i: Gravid med lillebror/lillasyster ♥ | Kommentarer (0)

Dålig uppdatering igen, jag vet! Det har varit lite mycket med MVC- och läkarbesök sedan sist. Fick en tid till specialistmödravården för att kolla upp diverse grejer. Eftersom jag hade graviditetsdiabetes förra gången och inte har lyckats göra en glukosbelastning denna gången (mår illa av bara tanken) så betraktas jag som graviditetsdiabetiker. Dock så ligger mitt blodsocker bra och har alltid gjort, förutom EN ENDA gång under förra graviditeten, och då kan jag tala om för er att jag har kollat blodsockret säkert uppemot hundra gånger. Så jag får ju lov att erkänna att jag inte är speciellt orolig för den biten, med tanke på att Fabian dessutom var helt normalstor när han föddes vilket annars är problemet som graviditetsdiabetiker kan få, stora bebisar alltså. Fabian vägde 3300 gram och var 51 cm lång när han föddes i vecka 38+5, helt normalt alltså och inte ens i närheten av stor. Har inte gått upp alls mycket i vikt denna gången heller, utan runt 4 kg hittills bara. Med Fabian gick jag upp sammanlagt 25 kg, och de siffrorna vill jag inte närma mig igen...

Iaf, åter till spec-MVC besöket. Fick göra en viktuppskattning på bebisen som väger ca 700 gram, vilket absolut inte är stort för tiden. Sedan kollade läkaren även upp livmodertappen för att se så att alla sammandragningar med tryck neråt jag har inte påverkar den. Det hade de inte gjort utan det såg jätte fint ut, fick dock en tid igen om 2 veckor för att kolla så att den inte har minskat tills dess. Så läkaren tyckte allt som allt att MVC överdrev lite när det gällde diabetesen och mitt SF-mått som är lite större än normalt (berodde på mycket fostervatten förra gången och det gör det troligtvis denna gången också eftersom bebisen är normalstor).

Nästa läkarbesök var för foglossningen. Här hade jag inte lika mycket tur utan läkaren konstaterade snabbt att det var just det jag hade och sjukskrev mig på halvtid (jag ska studera på halvtid så därför räckte det). Gick därifrån med ett papper i handen och väldigt mycket mer ont än när jag kom dit, haha. Sättet läkaren diagnostiserar foglossning på är INTE skönt vill jag lova. Men nödvändigt ont är det ju...

Så ja. Nu är jag sjukskriven men dock mindre orolig för alla jobbiga sammandragningar jag får, vilket är väldigt skönt. Nu ska jag läsa en kurs på halvtid resten av året och sen är jag minsann helt färdig med allt vad skola heter för LÅNG TID framöver, haha.

Nya veckobilder kommer snart!


10 okt

2011-10-10 kl. 09:48:34 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Ny vecka igen. Tiden går fort.

Som jag skrev förut var vi i Särna i helgen. Det har varit jätte mysigt och Fabian har haft det så roligt så då hans kusin Towa också var med. Enda problemet där är att han inte förstår skillnad på namnet Towa och ordet "toa", haha. Så vi har haft lite problem med att få honom att förstå att man inte kan kalla sin kusin för "toalett"... Det har gått sådär bra, senast igår kväll när vi satt i bilen på väg hem sa han att toaletten sover, så det är bara att fortsätta jobba på det tror jag bestämt ;)

På tal om hemfärden igår så var det bara att byta däck på bilen innan (vi har ju däcken där uppe, som tur är i detta fallet) för det kom en massa snö under dagen. Väglaget var minsann inte att leka med. Men snön försvann på vägen och här hemma i Mora är det regnigt och höstigt fortfarande. Men det är nog inte långt bort skulle jag tro med tanke på temperaturerna. Fast jag får ju erkänna att jag blev riktigt glad när snöflingorna började falla :) Vintern är mer än välkommen i år!

Nu har jag iaf nyss varit och lämnat en pojke med måndagshumör på dagis, men det brukar gå över ganska snabbt som tur är. Själv ska jag springa ner i tvättstugan nu och förhoppningsvis finns det en ledig tid nu under dagen. Blir att tvätta täcken, kuddar och sängkläder eftersom det inte fanns någon tid i fredags. Sen lite städning och eventuellt en snabb vända till affären också. Eller så får det bli efter dagishämtning, beroende på vad som hinns och orkas med :)


Fredag!

2011-10-07 kl. 09:16:36 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Godmorgon!

Härligt med fredag igen :) Veckorna bara rusar förbi och det känns väldigt bra faktiskt... Just nu vill jag att 2012 ska komma redan imorgon. Och det inte bara för att lillasyster/lillebror kommer då utan för att det är så mycket mer som kommer bli bättre för oss efter årsskiftet. Men nu är det inte långt kvar ändå, snart är vi redan i mitten av oktober!

I eftermiddag när A kommer hem från Borlänge ska vi bege oss till Särna över helgen. Så idag ska vi packa, dra ur alla sängkläder och förhoppningsvis tvätta dem om det finns tvätt-tid. Städas lite ska det väl också göras så att det är någorlunda fint när vi kommer hem igen på söndag. Har lovat lilleman pannkakor till lunch och så ska det badas också :) Så dagen lär nog passera ganska fort, vilket innebär att jag borde sätta fart alldeles strax... Än så länge har vi bara frukost i soffan avklarat :)

Här kommer lite bilder från helgen som var, när vi var på campingens lekplats.





Vecka 23

2011-10-04 kl. 21:43:03 Skrivet i: Gravid med lillebror/lillasyster ♥ | Kommentarer (0)



Tisdag och det innebär ny vecka för mig och bebis. Ungefär lika stor som förra veckan och mår ungefär lika. Lite mer sammandragningar vid ansträngning nu dock, vilket är hemskt drygt faktiskt. Idag fick jag sitta ner och rensa kylskåpet efter att ha burit EN icakasse med mat från bilen hem, för att jag fick sammandragningar som dessutom tryckte neråt. Ja, man blir ju lite smått handikappad ibland som gravid, haha. Nåja, i övrigt är det inte så jobbigt just nu. Lillplutten sparkar runt för fullt och det märks att den numera når mycket högre upp än för någon vecka sedan. Revbenen är roliga nya leksaker...

(Ja, jag råkar ha samma linne på mig som på förra veckans bilder... haha)

"Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn. Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Vikt 600 gram."


Tisdag

2011-10-04 kl. 15:03:53 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Idag är det tydligen Kanelbullens dag? Fast jag och lilleman har bakat kanelbullar två gånger på 1½ vecka, haha, så vi anser oss nog färdiga med bullbaket ett tag. Tog dock fram en påse från frysen idag som vi har mumsat på.

Lilleman har varit på dagis mellan 9-14 iaf och i morse när det var dags för påklädning skulle lilleman minsann inte ha blöja på sig utan han skulle ha kalsonger på dagis. Blöjfri har han ju varit länge hemma nu men på dagis har han totalvägrat hittills. Så jag frågade honom en extra gång om han verkligen inte ville ha blöja och om han skulle kissa på pottan på dagis då. Det skulle han, så det var bara att packa ner extra kalsonger och byxor för säkerhetens skull. Några olyckor har inte skett på väldigt länge men man vet ju aldrig när det gäller dagis, där fokuset ligger någon helt annanstans ofta. Men det hade iaf gått superbra :) Inga olyckor och han hade kissat på pottan. Han körde samma grej som hemma också, "gå ut härifrån" säger han när det är dags att kissa, haha.

Nu ska vi strax åka och hämta A vid stationen och sen blir det storhandling... Lika roligt och inspirerande som vanligt :)