Myshelg

2011-02-27 kl. 20:20:21 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Denna helg, till skillnad från förra då vi var magsjuka, har varit riktigt mysig! Igår var vi på Lekkompaniet med Olivia och Anton och åt på McDonalds (som var smockfullt i och med Vasaloppet...) efteråt. Pojkarna hade jätte roligt och verkar trivas riktigt bra ihop :) Vi mammor också ;) haha.

Idag har vi iaf städat lite grann här hemma, men så mycket som det hade behövts har inte hunnits med... Får bli till veckan istället. Vi har iaf varit ute och gått och handlat lite med Tobbe och Alexander, och innan dess hade jag och lilleman gjort en cheesecake tillsammans. Senare grillade de stora pojkarna och efter det åt vi massor av mat och cheesecake allihop :)

Lilleman har fått äta både yoghurt, ost och cheesecake idag. Och potatisklyftor i ugnen med smör. Jag måste säga att det är så otroligt skönt! Att slippa oroa sig så fort man är hemma hos någon eller att slippa lusläsa alla nya matvarors innehållsförteckning. Och att han numera kan äta samma efterrätt som oss andra, han har ju oftast nöjt sig med sin glass men ändå blivit lite ledsen för att han inte fått "tårta" (cheesecake) eller vad det nu har varit för något. Det är ju inte helt lätt att förklara varför han inte får äta heller, har försökt med att "det blir ajaj i magen" men han förstår ju ändå inte riktigt - eftersom vi andra äter. Men nu äntligen blir det ändring på det hela!

Klippte förresten Fabian igår också, med trimmern för första gången. Så nu är han kortklippt :) Men det blev fint, och det behövdes verkligen för håret var slitet. Ska se till att ta lite nya bilder snart så jag kan visa hur det blev :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det film-mys :)


Ännu ett citat av Fabian

2011-02-26 kl. 09:11:06 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Fabian: Usse, usse!

Jag: Var är Musse då? (gosedjur)

Fabian: Där usse!

Jag: Ja där va Musse

Fabian: Ja, Pusse.


Det närmar sig

2011-02-25 kl. 16:12:49 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Kl. 8.15 i morse var det risketten som gällde för min del så nu är den alltså avklarad. Vi var bara fem stycken så det var lugnt och skönt och tiden gick faktiskt ganska snabbt. Efter det satt jag kvar på trafikskolan i någon timme och svarade på frågor. Det är ju 780 stycken tror jag på utbildningsdelen, och jag har svarat på ca 500 nu. Och så testade jag att göra Fas A men svarade fel på 9 av 70, vilket ju är underkänt. Men jag är rätt nöjd med det ändå med tanke på att jag knappt läst något i boken ännu.

Hur som helst så ser det ut att bli halkbana om 3 veckor och båda proven så snabbt som möjligt efter det :) Jag LÄNGTAR! Tänk om jag bara hade satt fart med det här tidigare, då hade jag kunnat ha körkortet för länge sedan. Nåja, nu är det som det är men SNART så har jag det.

När jag körde igår så hade läraren ingenting alls att anmärka på. Förutom en sak och det var hur jag rattade. Hade inte den där hand-över-hand tekniken när jag rattade fullt men nu så kan jag det också. I övrigt så var allt bra. Men vi hann inte med start i backe och backa runt hörn utan det ska vi göra på måndag. Känns ju lite halvdumt att slösa lektionerna på att visa att jag kan istället för att öva på det jag faktiskt behöver öva på, men det måste ju göras det med tyvärr. Läraren måste ju gå efter ordningen i boken och det tar ju tid att visa allt... Vill mest öva på parkering och allmän körning i stadstrafik (eftersom jag inte gjort det så mycket med en manuellt växlad bil), men förhoppningsvis kan vi väl kanske göra det på tredje eller fjärde lektionen iaf (har betalat för 7 och det ska räcka).



Mjölk-uppdatering

2011-02-24 kl. 21:05:36 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Lilleman har nu fått äta ostschnitzel, mat som blivit stekt i riktigt smör, farmarbiffar, yoghurt-sås, ost, chokladpraliner (som vi fick av mormor på alla ♥-dag), pasta carbonara som ju innehåller både grädde och ost, m.m...

... och INGEN reaktion. Lite lös i magen efter yoghurt-såsen, men inget magont. Eksemen har till och med blivit BÄTTRE (?!) och han börjar få lite hull på kroppen igen.

Happy happy happy! I helgen ska jag göra hallon-cheesecake och då ska han få smaska i sig bäst han vill :) ♥

Jäkla piss-skit.

2011-02-24 kl. 19:38:39 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Ursäkta rubriken, men det är precis så jag känner just nu. Och då menar jag bokstavligt talat jäkla piss och skit. Vi har fått lite beskymmer med lillvoffsen nämligen. Han har fått för sig att det där med att vara rumsren numera är heeelt onödigt och roligast av allt är att kissa i sängar, soffor och på mattor. Och golvet ibland. Bajsa inne är också roligt då och då.

Och tugga sönder skor som kostade närmare tusenlappen, det är också superroligt. Och hallmattorna var roliga att slakta de med. Leksaker också, och det roligaste av allt: BAJSBLÖJOR. Det var ganska roligt att tugga sönder en torkad blombukett i miljoner små smulor också. Och Bettys korg, en alldeles utmärkt tuggleksak, likaså hennes kudde.

Så just nu är vi alltså mattlösa i hallen, för det var de mattorna han tuggade sönder, och vi har soffmadrasser i Fabians säng för hans madrass är nerkissad.

Nu ska jag dock gå och tvätta en eller två mattor i badkaret beroende på hur lång tid det tar. Några små mattor tvättas i tvättstugan just nu, sen hoppas jag att de allihop hinner bli torra i torkrummet ikväll.

SUCK!

(i övrigt är han en jätte mysig hund, hade han inte varit det hade han åkt ut för LÄNGE SEDAN)


2011-02-21 kl. 11:13:29 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (1)


Denna lilla fjäril sitter på vår spegel ute i hallen. Det är bara en brosch, men den betyder så mycket för mig. Jag har nämligen fått den efter min mormor, och enda sedan jag var liten har hon tagit fram den och berättat att den dag hon inte finns mer skulle jag få den. Jag fick den för snart fyra år sedan.

Saknaden efter henne kan fortfarande kännas som ett stort hål i hjärtat, och därför har jag ganska nyligen bestämt mig för att skaffa något som gör att jag kan "bära med mig" henne överallt, och inte bara när jag går förbi hallspegeln. Fjärilen, som är så speciell och verkligen betyder mormor för mig, ska bli en tatuering.

Vart tatueringen ska sitta har jag inte bestämt mig för än, och jag vill att det ska kännas helt rätt innan jag gör den. Det är ju trots allt något jag ska bära med mig resten utav livet. Fabians namn vet jag redan att jag vill ha på handleden, och jag tänkte göra dem båda två samtidigt. Förhoppningsvis snart ♥

Jag har blivit en MAMMA (och inte en "hy")

2011-02-20 kl. 21:16:39 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Lilleman har ju haft lite konstiga saker för sig när det gäller vad han ska kalla mig. Hans första ord var ju mamma, men när jag sedan övade honom på att säga pappa (detta för LÄNGE SEDAN, säkert 1 eller 1½ år sedan) så slutade han helt plötsligt säga mamma. Efter det har inte kallat mig någonting alls, fram tills för någon månad sedan då han började kalla mig för "hy". Ja, hy. Har ingen aning om vart det kommer ifrån men det har iaf varit mitt "namn". Han har försagt sig några gånger, alltså råkat säga mamma men snabbt rättat sig igen. Så det måste varit någon fix idé om att han bara inte skulle säga mamma.

Ikväll har han dock gjort det. Och hur många kan säga att deras 2½-åring för "första gången" har sagt mamma? Haha. Han har gått runt och sagt mamma minst tretusenfemhundrafemtiotre gånger ikväll. Förhoppningsvis kommer han ihåg detta imorgon, så att han inte börjar säga hy igen ;) Fast jag måste säga att jag redan saknar hy lite, hur konstigt det än må låta. Men det är ju vad han har kallat mig ett tag nu, så man har ju blivit van vid det.

I samma sväng (för någon dag sedan) har han börjat säga mommo istället för bobo, till mormor alltså. Och det har kommit massor med nya ord och små meningar sedan vi var på 2½-års kontrollen. Kan det vara så att språket kommer igång nu tro?

När vi ändå är inne på det här med språkutvecklingen kan jag passa på att berätta att han har lärt sig att räkna till tio! Vissa siffror kan han inte riktigt namnet på, men han kan ordningen.

1: "En", men han vill oftast att man börjar åt honom
2: "På"
3: "Te"
4: "Hu" om han säger något
5: "Den"
6: "Tex"
7: "Schu"
8: "Otta"
9: "Wie"
10: "Wie" eller "tia/tio"

Första stolen

2011-02-20 kl. 13:01:12 Skrivet i: Inredning och pyssel | Kommentarer (2)



Såhär ser den första färdiga stolen ut :) Hade tänkt måla fler i helgen men det gick ju som det gick med det, haha. Kanske blir det att måla en ikväll, om jag hinner klart med pluggandet någorlunda tidigt.

Fint blir det iaf, ska visa bättre bilder sen när alla stolar är färdiga :)

Första körlektionen till veckan.

2011-02-20 kl. 09:24:03 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Har en liten kille här som varit hyperaktiv hela morgonen men nu ligger han och myser under filten i soffan, och ser på "Äpplet & Masken" som är nya favoritfilmen.

Jag blev av med illamåendet ganska snabbt igår, är mest trött och lite yr nu. Men fick lite städ och pluggande gjort under gårdagen iaf. Ska göra klart det sista uppdraget idag så att jag bara kan koncentrera mig att plugga till examinationen fram till onsdag sen.

Har förresten min första körlektion på trafikskolan på torsdag. Det känns riktigt bra måste jag säga, lite smånervös men jag är ju ingen nybörjare precis. Det är mest parkering, komma ihåg att titta i speglar och döda vinkeln, växla NER, och lite starta i backe som jag måste öva på. Starta i backe har jag alltid kunnat utan problem förut men de senaste gångerna har det gått skit rent ut sagt, haha. Nya bilar visserligen men ändå. Får se hur det går med trafikskolans bilar då :) Sen är väl planen att sitta vid datorerna på körskolan resten av torsdagen och hela fredagen. Och eventuellt en till körlektion på fredagen om det finns någon tid då. Sen ska jag se till att gå på risk 1:an och förhoppningsvis köra halkbanan relativt snart :) I mars eller april ska jag ha körkortet! Och jag LÄNGTAR!


Magsjuka

2011-02-19 kl. 10:24:18 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (1)

Vi har blivit magsjuka här hemma. Fast ganska lindrigt måste jag säga. Lilleman spydde ner sin säng igår men har ätit bra och inget mer efter det, mer än lite dålig i magen. A har feber och mår illa och jag har förmodligen också feber, mår illa och är väldigt dålig i magen om vi ska hålla det på en så icke-äcklig nivå som möjligt ;) Är glad att jag skippade middagen igår då jag misstänkte vad som komma skulle. Så nu är jag så extremt hungrig men hellre det än alternativet...

Morgonen har bestått av film på datorn i sängen för lilleman och sen bokläsningmaraton nu när jag mått lite bättre. Verkar som att det blir mer av den varan nu för nu kommer lilleman med ett gäng böcker och säger "en till bok" ;)

Sen ska jag fortsätta bokläsningsmaratonet med min skolbok... BLÖHÖ.


Tisdag

2011-02-15 kl. 17:21:38 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Nu har jag en vecka kvar på denna kursen som antagligen kommer bli stressig. Men sen så är jag faktiskt ledig halva onsdagen och fram till måndagen om jag vill. Så då ska jag boka in en eller två körlektioner och spendera dagarna vid datorerna på körskolan. Och eventuellt smygstarta lite på nästa kurs om jag hinner få boken. Tänk, det är den näst sista kursen. Vad skönt det är att börja närma sig slutet!

Ikväll måste jag bli klar med andra uppdraget så att jag sen har en vecka på mig (från imorgon) att göra det sista och läsa i boken. Det är rätt mycket information i den här kursen som man ska lära sig utantill, det är det såklart alltid men lite extra är det allt nu. Så ja, lite stressigt kommer det nog bli. Men det är man ju van vid vid det här laget...

Den 2-6 mars har vi iaf bokat en resa till Stockholm. Jag och Fabian ska åka tåg dit och möta upp mamma, Linn och Molly där. Vi ska bo hos min moster som jag inte har träffat på snart ett år! Det har aldrig hänt förut att det gått så lång tid. Men vi har alla haft fullt upp med vårt eget den senaste tiden, både jag, mamma och min moster. Men nu får det bli ändring :)

Nu ska det snart bli tacos här hemma och ikväll blir det att plugga någon timme som sagt. Förhoppningsvis blir jag klar med första köksstolen som jag håller på att göra om också då jag ska få låna en häftpistol av Tobbe :) Mer om det senare!

En liten paus

2011-02-09 kl. 11:05:42 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (1)

Idag är jag segstartad. Lämning på dagis som vanligt mellan 08-10, haha. Men idag fick jag trevligt sällskap av en annan mamma :) Anton heter hennes lilla pojke och vet ni vad Fabian kallar honom? Totto :) haha. Gi-i (Ingrid), Gila (Ida) och nu Totto (Anton) är namnen jag hört från dagis hittills, och han är duktig på att göra sin egna version av dem ;)

Sen blev det iaf en prommis med Wiggo direkt (A går med båda hundarna vid 06 men denna lille man klarar sig ju inte så länge), frukost och fix med CSN och annat skoj. Nu ska jag springa ner till tvättstugan, sen tror jag faktiskt att jag ska lägga mig och ta det lugnt en stund och se på Gossip Girl och One tree hill, det blev aldrig att se Gossip Girl igår kväll. Så får jag sätta fart med pluggandet efter det. Behöver en liten paus känner jag, om det ska bli något gjort överhuvudtaget.

Ikväll blir det att fortsätta plugga körkortsteori också. Äntligen har jag blivit riktigt motiverad till det. Innan har det alltid kommit något i vägen som gjort att jag tappat motivationen och skjutit på det. Men nu SKA det bli av.

Nej, släpa sig ner till tvättstugan var det ja...

Dags att sätta fart

2011-02-08 kl. 21:38:47 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Har sakta men säkert insett att ska jag få mitt körkort någon gång så lär jag plugga mina vanliga ämnen på dagarna och körkortsteori på kvällarna. Ledighet, vad är det? :) Ikväll har jag både pluggat Samhällskunskap, lämnat in ett uppdrag och läst en fjärdedel av körkortsboken (börjar om från början eftersom det var så länge sedan sist). Så nästa vecka hoppas jag på att kunna ta en dag eller två och sitta på körskolan och svara på övningsfrågorna. En körlektion ska också bokas. Nu ska jag sätta fart ordentligt så det blir gjort någon gång! Funderar på att gå på teorilektionerna en gång till också, det skadar ju inte...

Nu ska jag och Wiggo ut på kvällsprommis, Alex har en vän här så han får minsann gå med Betty själv senare :) Sen blir det en snabbdusch och sängen med det nya Gossip Girl-avsnittet, om inte klockan hinner bli för mycket. Därför ska jag sätta fart nu ;) Godnatt på er!

15 kvar

2011-02-05 kl. 09:51:00 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Det här med att bli nyttigare som jag skrev om i förra bloggen har faktiskt funkat rätt bra. Jag började ju "på riktigt" efter sommaren någon gång. Sen dess har jag med väldigt få undantag endast druckit vatten, inget annat. Ett tag drog jag ner på kolhydraterna och det gav riktigt bra resultat. Det har dock runnit ut i sanden men jag har börjat ta tag i det igen. Vitt/mjukt bröd har jag inte ätit på många veckor utan det är knäckebröd som gäller. Och så ska jag börja dra ner på ris/potatis/pasta igen också. Inte sluta äta helt men i mindre mängder.

Så, resultatet då? Jo, jag har gått ner mer än 10 kg sedan i somras! Eftersom vi inte har någon våg så har jag inga exakta siffror, men jag tror det ligger på 11-12 kg nu. Bara 15 kvar sen är nöjd ;)

Gick ju ner massor under tiden jag var sjuk också, men det tror jag att jag har gått upp igen. Kroppen ställer ju in sig på svält när man inte äter (kunde knappt äta alls på 1½ vecka), så att gå upp efteråt igen det gör man ju. Men det var kul så länge det varade iaf ;) Kände mig riktigt smal där ett tag. Därför har motivationen kommit tillbaka, nu ska jag gå ner de sista kilona också :) Fast bråttom är det inte, jag är nöjd om jag är klar om ett år eller så :) Och jag är otroligt nöjd med att jag faktiskt har hållt mig där jag är nu och inte gått upp igen, för det är så lätt hänt.


Storstädning pågår

2011-02-04 kl. 16:05:33 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Nu är två rum storstädade. Och då menar jag STORstädade. Köket och Fabians rum är det som har fått varsin omgång. Alla lister är skrubbade, alla leksaker som samlar på sig hundhår och damm är dammsugade, hundhörnan i köket är skrubbad (som har en tendens att bli mycket smutsigare än andra delar av köket...), matskålar diskade, och så har jag tvättat golven två gånger vardera i rummen. Och dammsugit såklart. Dörrkarmen och grinden till köket har jag också skrubbat. Ska fortsätta med hallen nu tänkte jag medans lilleman ser på tv, sen får jag se om jag hinner mer idag.

Så det är vad min dag har bestått av, tillsammans med spring fram och tillbaka från tvättstugan. Har fått både handdukar, sängkläder och massor av vanliga kläder tvättade. Vikt är det också. Skönt :)

Nej, dags att sätta fart igen. Ursäkta det egentligen väldigt tråkiga städ- och tvättinlägget ;)


Mjölk i maten

2011-02-04 kl. 09:20:53 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Igår fick Fabian äta mat med mjölk i för första gången sedan han var 2-3 månader. Ostsnitzel fick det bli och det älskade han. Lite mer än en halv fick han i sig och det är mycket för att vara han i kombination med kött! Inget magont under natten iaf. Dock en lite gnällig morgon men tror snarare det berodde på att lilla herren Wiggo väckte honom. Så det ser positivt ut hittills :) Nu är han på dagis så får vi väl se om det blir något där. Har förvarnat dem och sagt att de får ringa om han verkar ha ont iaf, så får han komma hem.

Idag får jag nog lov att prioritera tvätt och städ framför plugget faktiskt. En riktig storstädning var länge sedan nu så det behövs. Och så har jag bokat tvättstugan för att få undan tvätten lite snabbare. Måste dammsuga IGEN också. Det märks att det är två hundar som fäller här hemma nu istället för en. Måste införskaffa en "Furminator" snarast ;) För usch vad äckligt det är med hundhår. Blä!

Nu kom A hem så nu blir det prommis med vovvarna.

Betty har en pitta

2011-02-03 kl. 16:03:20 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Vi har ju fått ett eventuellt tillskott i familjen här hemma. En fyrbent liten tax-tibetansk spaniel kille. Jätte söt är han och vi ska ha honom på prov i 1-2 veckor (från i måndags). Mer om det senare, för nu var det inte det jag skulle skriva om.

När Wiggo låg på rygg så hade jag och Fabian följande samtal:
Fabian: Titta där!
Jag: Ja, det är Wiggos snopp.
Fabian: Ja. (pekar på Betty) En till!
Jag: Ja, fast Betty har en snippa.
Fabian: Ja, pitta.

Haha. Jag upprepade det "rätta" ordet och skrattade lite tyst för mig själv ;)