Torsdag

2011-09-29 kl. 20:09:18 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Idag har varit en rätt lugn dag. Min största bedrift har varit att tvätta Fabians gympadojor, de har varit så smutsiga så han har fått ha sina gamla. Men nu så är de så gott som nya igen :)

Fabian har iaf varit på dagis och när jag kom och hämtade honom cyklade han och två kompisar runt runt runt på "cykelplätten". En av dagisfröknarna berättade förut att en dag hade han cyklat där i över en timme! Bara runt runt hela tiden, haha. Ja, han älskar att cykla lillemannen. Idag roade de sig med att cykla över stenar och skrika "oooooj!" varje gång. Och så kom hans ena kompis fram och berättade för mig att han jobbade på Tomtebo (ett ålderdomshem) och att hans pappa hade köpt en ny merca :)

Sen åkte vi iaf hem och myste framför barnprogram en stund innan Alex ringde, så då åkte vi och hämtade honom och sen till affären. Blev en av mina favoriter rödspätta med potatis och remouladsås till middag idag :) Mumsigt värre!

Och sen var det dags för lilleman att hoppa i säng, han var helt slut idag. Och han är verkligen världens duktigaste kille! Idag fick han prova en pyjamas han fått av sin mormor för första gången nu när han växt i den, en supermanpyjamas med mantel. Det tyckte han såklart var jätte roligt, sprang runt och "flög" och sa "jag kommer och räddar dig!" :) Och sen förklarade jag för honom att superman måste sova, så vi tog av manteln och han kröp duktigt ner i sin säng, fick puss och kram av oss och en bok. Sen ligger han där och läser en liten stund själv och somnar sen snällt utan ett ljud, som varje kväll. Läggningarna har dock inte alltid varit en dans på rosor här inte, vi har kämpat länge och mycket och det har det varit värt.

Mammas fina duktiga kille ♥


Såhär ser man ut när mamma ber en sitta stilla så att hon kan ta en bild ;) ♥

Vecka 22

2011-09-28 kl. 21:13:31 Skrivet i: Gravid med lillebror/lillasyster ♥ | Kommentarer (0)


Magen igår i vecka 21+0

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter. Vikt 510 gram.

Jag: Hittills har jag inte känt mig så stor och tung men nu börjar det märkas av lite grann. Foglossningen började jag känna av tidigt men den har lugnat sig igen faktiskt, det är bara när jag gjort något speciellt som storstädat köket eller varit ute och plockat svamp i skogen (alltså mycket upp och ner) som jag känner av den på kvällen. Svullna ben och fötter hade jag nästan aldrig några problem med när Fabian låg i magen men denna gången börjar det märkas av. Annars så är det än så länge ganska lugnt. Har haft en släng av graviditetsillamående igen den senaste veckan bara, och varit på väg att kräkas t.ex. i soprummet och av andra starka dofter. Hoppas på att det går över snart igen... Lillplutten sparkar på och väger nu alltså runt ett halvt kilo. Man kan redan se på magen när jag ligger ner hur det buffas och sparkas :) ♥ Boxningsmatcher med datorn när jag har den i knät är populärt ;)

Första inköpen

2011-09-28 kl. 20:07:26 Skrivet i: Gravid med lillebror/lillasyster ♥ | Kommentarer (0)


Första inköpen till lillplutten ♥

Fleeceoverall från H&M och en liten body från Kappahls Newbie-kollektion (som förövrigt är ganska tråkig när man måste köpa könsneutralt men annars jättesöt). Passade på att utnyttja erbjudandet på en gratis body och 25% på en valfri vara som man fick i Alltförföräldrars gravidpaket. Så det blev en piratpyjamas till Fabian som han valde själv också :)

Ring

2011-09-23 kl. 10:43:10 Skrivet i: Shopping | Kommentarer (0)

Jag är så otålig! En sån här fin namnring vill jag ha, problemet är ju bara att jag inte kan köpa en förrän jag vet vad det tredje namnet blir för något, haha. Så det blir helt enkelt att snällt vänta tills februari innan jag kan köpa en. Suck!


Ringarna finns hos ÄlskadeBarn.se!

Fredagsmorgon

2011-09-23 kl. 09:10:39 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Godmorgon :)

Här har vi nyss ätit frukost och myser nu i soffan framför barnprogram. A har åkt iväg till skolan och lilleman är ledig från dagis, så idag blir det bullbak hade jag tänkt. En runda ut med trehjulingen lär det nog bli också :) Fabian älskar det och man får ju lov att passa på nu innan vintern kommer, sen går det ju inte att cykla ute på ett halvår... Märks det hur mycket jag bara älskar vintern? Inte precis då, haha. Fast en del saker med vintern är ju väldigt mysiga faktiskt. Och denna vintern längtar jag speciellt till såklart, det får gärna bli februari NU! ;) Fast än så länge, medans det fortfarande inte är alltför tungt och jobbigt att vara gravid, så försöker jag njuta av den sista tiden med Fabian "ensam" istället för att bara tycka att tiden kan gå. Annat blir det ju sen när allt känns jobbigt och jag ändå inte orkar göra så mycket, DÅ kan tiden få gå fort :)

Nu ska jag fortsätta mysa med min kramiga kille :) ♥


Ultraljud nr 2

2011-09-21 kl. 09:00:25 Skrivet i: Gravid med lillebror/lillasyster ♥ | Kommentarer (0)

I måndags var det dags för ultraljud nr 2. Denna gången syntes hjärtat som det skulle och allt såg fint ut, och lillplutten hade växt på som h*n skulle. Så var det dags att se efter vem som gömmer sig där inne, men tror ni det gick? Nepp! Såklart inte, haha. Nu syns ju allt lite dåligt med ultraljud på mig så jag får väl leva med det. Det har väl helt enkelt varit meningen att vi inte skulle veta någon av gångerna. Men suck, vad tråkigt det är när man ställt in sig på att faktiskt få veta denna gången.

Hur som helst så hade hon sina aningar om vad det kunde vara, men ville inte säga någonting säkert. Det stämmer iaf bra överens med vad jag tror att det är :) Så vi får väl se!


Lilla samlingen på kylskåpet ♥ De tre bilderna till vänster är från det senaste ultraljudet.

Fredag

2011-09-16 kl. 08:54:16 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Idag är jag och lilleman lediga, så vi ska ta och packa in oss i bilen och åka ner och göra stan. Det behövs en ny höstgarderob åt honom nämligen, han har växt så det knakat under hela sommaren och nu är alla byxor för små. Så byxor blir det, en ny fleece, en munkjacka, strumpor, någon tröja, vantar, ett ull-underställ... Ja, hundralapparna rullar iväg... Men det behövs ju så det är bara att betala och se glad ut ;)

Första inköpet till lillplutt i magen ska nog göras idag också. Såg en liten fleeceoverall på H&M för några veckor sedan nämligen som jag blev lite kär i. Så om den finns kvar och känns varm och mysig så blir det att köpa den. En liten nackdel med att få barn under helt olika säsonger (så olika det kan bli, sommar och vinter...) är ju att inga bebisoveraller passar. Men det är ju inte helt tråkigt att behöva köpa lite nytt heller, haha.

På tal om lillplutten så ska vi på ett nytt ultraljud på måndag. Det syntes ju lite dåligt sist, mätningarna på huvudet och lårbenet kunde hon göra men hjärtat syntes dåligt. Det var samma problem med Fabian när de hade en äldre maskin, så jag fick en ny tid då de använde den nyaste maskinen och då funkade det bra. Men då bodde jag ju i Lund, och här i Mora finns det bara en maskin så hon sköt därför upp det 1½ vecka, för att bebisen skulle bli lite större. Och funkar det fortfarande inte så får jag åka till Falun där de har en nyare maskin. Ett himla krångel ska det vara med ultraljuden för min del, haha. Blev dessutom flyttad 6 dagar bakåt, och fick alltså datumet 6 februari. Men jag tror på januari ändå, fast bara för det så lär jag väl gå över tiden två veckor denna gången ;) haha.

Nä, nu ska vi sitta här och ta det lugnt en liten liten stund innan det är dags att bege oss ner mot "stan". Det är ju skönt att komma ner tidigt då det bara är föräldralediga och pensionärer ute :)

2011-09-09 kl. 08:46:09 Skrivet i: Gravid med lillebror/lillasyster ♥ | Kommentarer (0)



Fabians lillebror eller lillasyster som beräknas komma till oss den 6 februari ♥