Påskafton

2011-04-23 kl. 14:17:19 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Idag har det varit städ och tvätt som stått på förmiddagens schema. Har ju inte blivit mycket sånt gjort när man varit sjuk. Men nu mår vi betydligt bättre här hemma. Om man bortser från att Fabians hosta har blivit riktigt illa (pga astman) så han hostar tills han spyr om han inte får sin medicin med jämna mellanrum :( Hoppas att den ger sig snart. Måste ringa hans läkare och be om att få en extra astmamedicin utskriven åt honom, för att ha på dagis. Han hade blivit jätte tungandad när de hade varit ute och gått här i veckan nämligen. Det var visserligen samma dag han blev sjuk, men ändå. Det känns säkrast så, för astman har blivit mycket sämre på sistone. Har fått ett pulver utskrivet (som man ska ha på mat) som vi ska testa och se om det hjälper, läkaren sa att det var 50/50 som det hjälpte för och inte. Så vi får väl se!

Nu ska jag iaf strax hoppa in i duschen och killarna ska gå till affären och köpa det som fattas till middagen. Blir ingen traditionell påskmiddag utan vi kör på grillad kyckling och potatisgratäng :) Ska bli mumsigt! Irina, Tobbe och Alexander kommer och firar med oss också.

Glad Påsk på er!


Logopeden

2011-04-22 kl. 10:00:57 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Måste ju förresten berätta om vårt Logoped-besök för en vecka sedan.

Vi blev ju skickade dit av BVC i januari för att Fabian var sen med talet. Tre månaders väntetid och på de tre månaderna har det hänt MYCKET. Logopeden hade en massa leksaker som han fick säga namnet på, hon bad honom göra saker i flera olika led, t.ex. "lägg dockan i vagnen och ge den bollen", ställde några frågor till honom osv. Han klarade allt! Och när han dessutom visade att han kunde räkna till tio (numera tolv) och kunde båda peka ut och benämna alla färger så sa hon inte bara att han numera var normal i talutvecklingen (iaf inget att oroa sig för eftersom det har kommit igång så snabbt nu) utan han var även en väldigt intelligent pojke. Hon tyckte att man fick sådan fin kontakt och bra samspel med honom. Sånt gillar man att höra som förälder, haha :)

Hon frågade mig om han räknade till tio som en ramsa eller om han faktiskt förstod vad det innebar. Och han förstår, definitivt. Man kan be honom gå och hämta ett visst antal av någonting och då gör han det. Han räknar föremål och räknar rätt, osv.

En annan sak hon reagerade på var att han benämner sig själv som "jag" ibland. Det "ska" de inte kunna förrän vid 3 år, och det är många som inte kan det då heller. Fabian benämner sig oftast som Ebbe (Fabbe) eller "min", men det händer ibland att han säger t.ex. "jag kommer". Och att han lägger till ett s i slutet om det är någon som "äger något", t.ex. mammas, pappas osv, och att han gör det vid rätt tillfällen.

Så hon sa att hon var mer än nöjd med besöket, vi skulle få komma tillbaka i augusti bara för att kolla så att han inte stannar upp med talet igen. Men det trodde hon inte utan det var bara för säkerhetens skull. Vi behövde inte göra några speciella övningar med honom och hon behövde inte ha någon kontakt med dagispersonal, utan hon tyckte att vi bara skulle fortsätta som vi gjort hittills, för det tyckte hon räckte för att få till en väldigt fin och duktig pojke :)

Såja, nu har jag fått skryta lite om min väldigt intelligenta och fina son :)

Påskpyssel

2011-04-22 kl. 00:02:06 Skrivet i: Inredning och pyssel | Kommentarer (0)

Vi är fortfarande sjuka här hemma. Men eftersom vi inte har kunnat gå ut i det fina vädret så har vi påskpysslat en hel del :) Igår tog vi oss iväg till ett antal affärer (DollarStore, ÖoB, ICA Maxi och Willy's), storhandlade, handlade sköljmedel, skurmedel, tvättlappar, tvättsvampar till bilen och lite annat skojsigt, haha. Och så ett paket med färgade papper och fjädrar. Efter den turen var jag helt död måste jag säga, att släpa på en massa tunga påsar och en trött unge på andra armen är inte idealiskt när man är sjuk. Men vi var tvungna att handla hem maten då Alex hade långdag på skolan och kom inte hem förrän vid 18.

Men iaf, påskpysslat. Det och att titta på film har varit vår underhållning de senaste dagarna, mysigt men usch vad tråkigt det är att vara sjuk! Speciellt nu när det är så fint vårväder. Hursomhaver har det blivit ett antal påskkycklingar och påskkort gjorda. Och ikväll har Alex och Tobbe varit ute och plockat påskris åt oss kvinnor ;) Och det var inte lite han kom hem med, så det fick bli hela tre ris i år. Ett i Fabians rum, ett i köket och ett stort i vardagsrummet. Tur vi hade köpt lite extra fjädrar ;)

Har inte tagit några bilder på risen då de inte blev gjorda förrän senare under kvällen, men kycklingarna har jag lekt paparazzi på.


Resultatet från morgonens äggfrukost, haha.


Denna till höger var rolig att göra tyckte Fabian, klistra klistra!


Också Fabians verk.


Denna kycklingen har lilleman gjort på dagis och oj vad stolt han var över den :) ♥

Tisdag

2011-04-19 kl. 08:48:17 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Jaha, idag är sjukstugan ännu mera faktum. Jag har blivit sämre och lilleman har varit stekhet hela natten trots alvedon. Så vi myser nog i soffan större delen av dagen idag. Hade behövt handla men det känns ju lite halvroligt att ta sig ut idag faktiskt... Vi får se.

Nu ska jag iaf göra matlista. Vet dock inte om vi ska vara hemma eller inte över påsk. Kanske blir att åka till Särna, men om vi fortfarande är krassliga imorgon och torsdag så får vi nog skippa det. Så man lär ju ha en back-up plan med maten inför påsken iaf :)

Tro om jag ska unna mig själv de där nya Marabou-kakorna som jag gått och suktat efter i över en vecka nu... haha :)


Sjukstuga

2011-04-18 kl. 19:27:06 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Nu har jag blivit dålig på att blogga igen. Ska försöka bättra mig! ;)

Här är det febrigt idag. A har nyss blivit frisk efter en förkyldning och jag har haft det liggandes ett tag nu men idag bröt det ut på riktigt. Känner mig febrig och lilleman kändes varm när vi hämtade honom på dagis också. Någon middag ville han inte ha heller utan gick och la sig på soffan och somnade. Kände att han hade blivit ännu varmare så fick lov att vara elak och väcka honom och ge alvedon. Nu ligger han här och ser på Musse och verkar ha blivit lite piggare av alvedonen. Hoppas på att han somnar snart dock, är ju inte så pigg själv...

Planen för ikväll är väl att ligga i soffan och glo på de senaste avsnitten av Grey's Anatomy som jag inte sett. A är iväg och byter bromsarna på bilen, ska bli otroligt skönt när det är fixat! De har tagit dåligt och på sistone börjat låta en massa också, inte så roligt...

På tal om bilar så har jag varit och hämtat ut mitt körkort på posten idag. Nu känns det lite mer verkligt :) Och skönt att slippa "släpa" med sig ett A4-papper och passet varje gång jag ska köra bilen... haha.

Nej, nu ska jag mysa lite med min lilla sjukling som har fått vara lite bebis ikväll. Han fick nämligen sin mjölk (havremjölk) i nappflaskan, han brukar få det ibland när han är sjuk eftersom det brukar slinka ner lite lättare då :) Och vätskan är ju så viktig att få i sig så då spelar det ingen roll hur den slinker ner, bara den gör det. Nu, en full nappflaska med mjölk senare, kan jag vara lite lugnare :)


Körkort

2011-04-13 kl. 22:04:29 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (1)

Japp, nu har jag äntligen fått körkortet! Efter lite krångel, haha. Skulle befinna mig på körskolan kl 13, för varmkörning innan uppkörningen kl 13.45. Fick köra med en annan trafiklärare än vanligt då min var upptagen, och således fick jag även köra med en ny bil. Samma sorts bil men alla är ju olika så lite ryckigt blev det allt i början... Men jag vande mig rätt så snabbt och den nya körläraren gav mig en massa bra tips.

Men iaf, det stora krånglet var att när vi kom dit så kom det ingen inspektör som skulle köra med mig. Så där stod vi och såg ut som två stora frågetecken. Någon hade skrivit upp fel tid, så det var alltså egentligen 14.45 jag skulle köra. Vi fick köra tillbaka till trafikskolan och körläraren fick avboka en körlektion han skulle ha egentligen, och sen var det bara att vänta en timme. Sen körde vi alltså mot simhallen där uppkörningarna startar och denna gången kom det en inspektör, samma som jag hade förra gången. Då ville jag krypa under jorden, haha. Men det var lite positivt samtidigt, jag slapp göra säkerhetskontroller osv eftersom jag klarade det utan problem förra gången. Sen åkte vi iaf, och när vi kom tillbaka sa han "denna gången tänker jag ge dig körkortet" :)

Skobeställning

2011-04-11 kl. 20:26:59 Skrivet i: Shopping | Kommentarer (0)

Blev en skobeställning (och lite annat...) åt hela familjen från Ellos idag, vi behövde vårskor allihop.

Till Fabian:



Till mig själv blev det faktiskt två par skor. Men med min vanliga Ellos-tur så lär inget utav dem passa, haha. Men det blev både ett par tränings/promenadskor och ett par ballerinaskor. De förstnämnda får väldigt gärna passa, för då har jag inte längre någon ursäkt för att inte gå ut och röra på mig ;) Just nu har jag faktiskt inga skor att träna i, så det har ju varit en bra ursäkt hittills... haha. Märks det att jag gillar kombinationen svart/rosa förresten? ;)

   

Sen blev det ett par skor åt A med såklart. Och ett överkast, nytt lakan, ett bowling-set åt Fabian m.m... Förhoppningsvis dyker det upp på onsdag eftermiddag... (då jag förövrigt ska köra upp också, huh!)


Akuten

2011-04-08 kl. 10:44:13 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Vid 20-tiden i onsdags somnade lilleman men vaknade igen vid 22 och hade jätte ont. Han ville inte säga vart han hade ont dock så jag antog att det var magen eftersom han ätit gräddfil (all mjölk har funkat bra förutom kall grädde, och vanlig mjölk som vi inte testat) vid middagen.

Eftersom det inte gav sig och han hade jätte ont så ringde Alex sjukvårdsupplysningen som först sa att vi skulle åka till Falun för att det kunde vara ett allvarligt allergianfall. Men sen när han fick prata med dem i Falun så kunde vi avvakta, då det hade blivit lite bättre. Lilleman somnade tillslut men vaknade efter någon minut bara och hade ont igen. Så då åkte vi till akuten här i Mora som de hade sagt att vi skulle göra om det kom tillbaka.

Läkaren kunde dock inte avgöra vad det var, men han såg att ena trumhinnan var röd så det kunde lika gärna vara örat. Vilket lilleman då konstaterade helt plötsligt ;) haha. Men läkaren sa att han trodde att kroppen skulle klara det där med örat själv, så ingen medicin. Igår sa Fabian att han hade lite ont i örat men ingenting idag. Så det var nog rätt beslut, och skönt att slippa penicillinen måste jag säga. Sist var det helt omöjligt att få i honom den.


Gå på pottan

2011-04-04 kl. 11:38:17 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Ja, lilleman har blivit jätte duktig på att gå på pottan. Första gången jag satte honom på pottan är väl 1½ år sedan, då gjordes både nummer 1 och 2. Men sedan dess har han totalvägrat. Men förra veckan så kissade han för första gången igen sedan dess och lärde sig snabbt hur det funkade. Första dagen gick det åt många par kalsonger med sen har det funkat jätte bra. Så nu har han varit blöjfri under dagarna i två dagar, idag blir tredje, t.o.m under en runda till affären. Två olyckor har hänt under de dagarna, en för att toaletten var upptagen :)

 

Denna söta flodhästpotta hittade jag i en inredningsaffär här i centrum. För 49 ynka kronor, så då fick den följa med hem illa kvickt och ersätta den tråkiga gråa vi hade förut.

Baka kaka

2011-04-03 kl. 23:17:57 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Fabians favoritsysselsättning numera är nog att "baka kaka". Det tjatar han om att han vill göra nästan varje dag numera, så det har blivit några chokladbollar, någon banankaka, några kladdmuffins hit och dit. Inte så nyttigt med tanke på att jag inte kan låta bli när det finns, haha. Speciellt inte chokladbollarna... Men men, lilleman har roligt iaf! Imorgon tror jag att vi ska "baka macka" (ciabatta) dock, lite nyttigare.

Här har vi chokladbollsbakning från i fredags, kokosen tog dock slut så det blev lite snålt med det på bollarna :)


Städa efteråt måste man ju också göra. Fabian älskar att gå och dammsuga med sin egen dammsugare samtidigt som jag eller A dammsuger.


1 april

2011-04-01 kl. 09:41:39 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Lilleman har fått vara ledig sedan i onsdags eftersom jag ändå inte har något att göra om dagarna nu längre. Så vi har spenderat dagarna med att städa och leka. Putsat fönster, vårstädat på balkongen osv. Väntar på att de ska sopa undan all sand på vägarna så att vi kan gå ut och cykla lite på trehjulingen, men det verkar inte hända på ett tag. Antar att även snön på gräset måste smälta bort först... Just nu är det ju bara precis så att vägarna är framme. Suck på denna snö! Nu är det ju faktiskt april...

Nåväl. Idag ska vi väl fortsätta med städandet. Lilleman har nog roligast under tiden vi gör det, haha. Han går med sin lilla dammsugare och torkar av med tvättlappar lite överallt. Tur att han tycker det är roligt för just nu är det ett oändlighetsjobb när man har två hundar, en vagn och en unge som drar in tonvis med grus och sand. Dammsugning/sopning behövs flera gånger om dagen. Hundarna fäller ju dessutom sin vinterpäls just nu, usch och blä!

Just nu ligger vi i sängen och tittar på "baapapa" (barbapapa) men jag ska väl snart sätta fart. Blir nog att gå ut och åka lite pulka också kanske, även om jag gärna ser att snön försvinner helt nu så får man ju passa på, medans man fortfarande kan åka som Fabian ju älskar.