Måndag

2011-11-21 kl. 12:04:07 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Här går tiden undan! Det är helt sjukt vad snabbt det går. Det är första advent i helgen och imorgon går jag in i vecka 30. Just vecka 30 känns som en ganska stor milstolpe, 2:an är bytt mot en 3:a och det var en vecka på 3 som Fabian föddes i :) Därför känns det som att det verkligen börjar närma sig nu, även fast det andra stunder känns som att det är evigheter kvar, haha. Men som sagt, tiden går fort. Nu när det dessutom är juletider om mindre än en vecka så kommer den nog rusa förbi om möjligt ännu snabbare.

Igår hade vi iaf svärföräldrarna här på middag och sen fick jag lov att sätta mig och skriva klart en stor uppgift om Shakespeares pjäs Trettondagsafton. Förra veckan gick det oändligt trögt med pluggandet så då fick en söndagskväll lida istället. Men det gjorde inte så mycket, nu är den klar och idag ska jag skriva ett referat och ett litet prov och sen är andra uppdraget klart.

Det går ganska trögt med det där referatet också dock, så jag tog en paus och började stryka julgardinerna till köket och en duk. Så nu är här juligt och fint :) Bara adventsljusstaken som ska plockas fram senare också. Hade ju kunnat vänta med julgrejerna till i helgen men då kommer min mamma och Linn hit så det får helt enkelt bli lite pö om pö nu i veckan :) Fabian fick iaf en adventsljusstake till sitt rum av sin farmor och farfar igår och så har julstjärnan fått ta plats i vardagsrumsfönstret också, den är ju så fin så den åkte fram redan innan helgen :)


Såhär ser det ut just nu, med en tom plats i fönstret :)

Bilden är förresten tagen med min nya fina VITA Samsung Galaxy S2 som jag älskar. Men såklart så ska något krångla åt mig på en gång ;) Jag fick den i fredags och redan den kvällen gick laddaren sönder. Så jag använde helt enkelt en gammal laddare istället men batteritiden är urusel (ett exempel på det är att jag laddade den fullt igår kväll, sen låg den utan laddare under natten och sjönk då från fulladdat till 46 % fram till morgonen...) så någonting måste ha hänt med batteriet. Så det blir väl att skicka tillbaka hela skiten med min vanliga tur. Ska prova något "batteritrick" idag iaf och funkar det inte så får jag ringa Tele2 imorgon. Suck!

Nu däremot, ska jag skriva det där jäkla referatet om kristen kultur (ungefär lika roligt som det låter).

MVC

2011-11-10 kl. 10:17:46 Skrivet i: Gravid med lillebror/lillasyster ♥ | Kommentarer (0)



Jag vet, jag är jätte dålig på att blogga! Men några inlägg då och då ska det minsann bli iaf, så jag har något att titta tillbaka på även med denna graviditet.

I måndags var det dags för MVC-besök igen. Allt såg fint ut. SF-måttet är fortfarande stort, men bebis är liten så barnmorskan sa att de bryr sig inte så mycket om det där längre. Det handlar helt enkelt om att jag får mycket fostervatten när jag är gravid och därför blir livmodern större än normalt. SF-måttet nu (i vecka 28) är 30 cm och med Fabian runt samma tid var det 27,5 cm. Så denna gången är det ÄNNU större, haha. Eller större tidigare får man väl säga, för vid den här tiden med Fabian låg jag fortfarande inom det som är "normalt". För er som inte vet vad SF-mått innebär så är det måttet från blygdbenet till längst upp på livmodern.

Sen var det dags att mäta hjärtljuden och det gick ju sådär bra, haha. Hon hittade hjärtljuden men lillplutten sparkade så mycket så det bara blev en massa smällar istället. Så hon nöjde sig så och sa att det är minsann inget fel på hur han eller hon mår där inne :)

Sockret och järnvärdet låg fortfarande bra så det behövdes inga järntabletter än (tack och lov). Vikten låg också jätte bra. 6 kilo har jag gått upp hittills. Det vanligaste är runt 8-11 kilo vid den här tiden. Så det känns skönt, med Fabian gick jag ju upp sammanlagt 25 kilo. Denna gången hoppas jag att det stannar runt 10!

Krångelonsdag

2011-11-02 kl. 17:06:16 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Idag har varit en intressant dag... Min kära sambo råkade få med sig både hemnycklar, bilnyckeln och pengar till Borlänge i morse nämligen, haha. Det märkte jag först när vi hade klätt på oss och jag skulle ta nycklarna från nyckelskåpet. Inga nycklar där och inga i fickorna. Svor lite tyst för mig själv då kan jag väl säga... Men som tur var så fick jag tag på Olivia som hjälpte oss med dagislämning och hämtning idag :) Fick lov att bomma igen framför ytterdörren med alla köksstolar så att hundarna inte skulle kunna hoppa upp och öppna dörren medans jag var borta. Det hade ju varit just fint det...

Var hemma runt 10 igen och fick lite pluggande gjort idag iaf. Har startat sista kursen på halvfart nu, Svenska B. Kursen är hemsk, egentligen inte jätte svår men när den är på så kort tid så blir den det. Plus att det är just sånt som jag hatar, läsa MASSOR och skriva berättelser och liknande saker. Usch och blä. Tre böcker ska man läsa, plus de 3 läroböckerna på flera hundra sidor vardera. Sen ska man se nån film också. Får ju säga att jag är oerhört glad att jag iaf har 10 veckor på mig istället för 5. Även om det känns lite det också...

Märks att november och vintertiden är här iaf, helt kolsvart är det ute redan. Usch och fy. A är iväg och jobbar lite men borde vara hemma om en timme eller så, så jag ska strax börja på maten. Kyckling med potatisklyftor och avocadosås blir det idag, det var länge sedan så det ska bli mumsigt :)

Fick förresten dagisbilderna idag! Ska visa dem senare, liksom de nya magbilderna där jag har några veckor att ta igen ;)