Fabian räknar till tio ♥

2011-03-31 kl. 11:30:08 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)


Blir visst en uppkörning nr 2

2011-03-31 kl. 11:02:44 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Körde ju upp i tisdags och det första jag gjorde var att missa en hel väg. Vet inte hur jag ska förklara men det går tydligen en väg längst med sidan på parkeringsplatsen där uppkörningarna startar. Och det visste ju då inte jag, jag trodde att det bara var en parkeringsplats. Så när jag skulle köra ut från parkeringsplatsen (åt vänster) så hade jag inte en tanke på att titta mot höger, jag trodde att jag körde längst med kanten på parkeringsplatsen bara. Men helt plötsligt kom det en bil från höger från den vägen som dessutom skymdes av en snövall. Hann bromsa men ja, jag hade ju ingen uppsikt alls mot höger från början och hur förklarar man bort en sådan sak? "Jag visste inte att det fanns en väg där"? Haha. Hur som helst gick allt annat jätte bra. Men icke godkänt... Suck. Nu har jag iaf lärt mig av det misstaget, nu vet jag ju att det finns en vägjävel där och att jag måste ha mer uppsikt än vad jag haft förut.

Fick ju reda på efteråt att inspektören jag hade är känd för att underkänna alla han kan för minsta lilla misstag. Så då kändes det lite bättre faktiskt, kände mig inte riktigt lika misslyckad då ;) Men blev istället förbannad på den arroganta inspektören med riktigt taskig attityd.

Men men, nu har jag fått en ny tid den 13 april. Tråkigt att vänta så länge bara och få lov att betala 1300 kr extra (700 för uppkörning och 600 för hyra av bil). Men men, bara jag får en annan inspektör då så ska jag nog kunna klara det utan problem. Min körlärare har ju sagt länge att jag är redo för uppkörning och tyckte att det var konstigt att jag inte fick godkänt nu, men men... Det finns ju inte så mycket att göra åt saken. Han tyckte inte att vi behövde boka in fler körlektioner iaf så nu är det bara att vänta två veckor... Han sa också att han skulle ringa mig direkt om de fick några återbud så att jag fick köra tidigare.

Teoriprovet i fredags gick ju bra iaf. Fick 61 av 65 och 52 är ju godkänt. Så det kändes bra. Jag som trodde att det var teoriprovet jag kanske skulle misslyckas med, inte uppkörningen ;) haha. Nåväl, nu är det som det är.

Snart...

2011-03-24 kl. 15:47:36 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Nu är det nära, nära, nära... Och usch vad nervös jag är! Men jag kan inte göra så mycket mer än att plugga så mycket jag hinner fram tills jag är framme på Förarprovskontoret i Falun. Sen får det bära eller brista (läs: det måste bära annars blir jag närmast förkrossad, haha). Anledningen till varför jag ska ända till Falun är att tiderna i Mora var slut ända till mitten av april, och jag ville inte vänta så länge. Sen får jag ju 1½ timmes bussresa på mig att plugga på då också, haha.

På måndag kör jag mina sista två körlektioner och sen ska jag förhoppningsvis aldrig behöva övningsköra igen. Iaf inte inte på förarsidan av bilen :)

Nej, usch. Nu ska jag fortsätta plugga lite innan pojkarna kommer hem, och få hugg i magen av nervositet titt som tätt ;)


Söndag

2011-03-20 kl. 10:14:43 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Igår blev det en lekstund med Irina och Alexander ute på gårdens lekplats. Men det är så mycket packad snö där så det var bara att gå rakt på gunghästarna t.ex, haha. Men pojkarna hade då roligt ändå :)

Idag är det tänkt att vi ska åka ut någonstans allihop (med Irina, Tobbe och Alexander) och grilla korv till lunch. Ska bli mysigt :) Men först blir det en sväng inom Willys och Kappahl. För att köpa korv och alla tillbehör och förhoppningsvis hitta några vantar på rea, för vi har nämligen glömt Fabians varma vantar på dagis... Känns lite surt att behöva köpa nya för en dag bara, men igår hade han bara fingervantarna på sig och blev iskall om händerna, och då var vi ändå inte ute särskilt länge. Så jag håller tummarna för halva reapriset på några vantar i hans storlek idag ;)

Nu ska jag äta frukost och lilleman ska väl få lite mellanmål innan det är dags att åka :)

Helg

2011-03-19 kl. 13:01:56 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Igår var det halkan som gällde för min del så det var bara att masa sig upp vid 04 på morgonen (natten) och gå ner till trafikskolan. Sen åkte vi till Falun och det var riktigt roligt på halkbanan faktiskt :) De andra som var med var trevliga också så det gjorde ju sitt med. Sen fick jag köra från Falun till Rättvik vilket ju är ett antal mil, i totalt snökaos. Det var ingen på 90-vägen som vågade köra i mer än 60 på en bra bit. Men det gick jätte bra, jag har ju kört på en hel del olika väglag förut. Det enda läskiga var när en mötande lastbil kom i väldigt hög hastighet (smart, verkligen) och sköt upp ett stort snömoln över mig så jag inte såg ett skit på ett tag. Men det gick bra även det som tur var... Körläraren som var med i bilen behövde inte rätta mig någonting, så det kändes bra :)

Nu är det verkligen inte långt kvar till körproven. Uppkörningen är jag inte speciellt nervös för men teoriprovet däremot... Men jag hoppas att det ska gå bra :) Har ju klarat alla faser, repetitionsfasen och slutprovet ett antal gånger så det borde ju inte vara några problem. Ska läsa igenom hela boken en gång också... Sen får det bära eller brista.

Nåja, nog om det.

Det är jätte fint vårväder idag, synd bara att det har kommit massor av ny snö. Men den smälter väl förhoppningsvis bort snabbt nu eftersom det är flera plusgrader även i skuggan. Lilleman har nyss somnat på soffan framför Musse Pigg men när han har vaknat så tror jag att vi ska gå ut och leka lite. Eventuellt åka i pulkabacken för sista gången denna vintern kanske? Vi får se :)

Idag har jag iaf fått ny gallstensmedicin utskriven av en läkare så nu ska väl förhoppningsvis denna smärtan om kvällarna/nätterna försvinna. Det är verkligen en hemsk smärta och sömnen blir ju inte den bästa heller när man har så ont. Så nu hoppas jag verkligen att den ska funka. Medans pojkarna var på Maxi och hämtade ut medicinen så passade jag iaf på att hoppa in i duschen och sen när Alex hade åkt iväg till Falun så har det varit städning på schemat här hemma. Tvätta golv och städa toaletten ska jag göra senare också, jippi ;)

Nu däremot ska jag nog bara ta det lugnt tills plutten vaknar :)

Söndag, ingen vilodag...

2011-03-13 kl. 14:59:47 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Idag är A och jobbar, det var det tänkt att han skulle göra igår också men natten till igår blev jag sjuk. Vi hade ätit fläskfilé med gorgonzola-ost i fredags och det var nog den som gjorde det. Fick först ont av gallstenen, som sen övergick i halsbränna och slutligen illamående. Vaknade mitt i natten och trodde jag hade blivit magsjuk, men eftersom det försvann under morgonen och sen kom tillbaka när vi åt matresterna igår så är jag säker på att det var osten som var boven i dramat så att säga (har fått ont tidigare av mögelost i mat men inte så pass ont som nu). Tog mediciner igår dock och till sist gav det med sig.

Idag har jag iaf mått bra, så jag och lilleman har haft en städdag. I morse var vi i tvättstugan och härjade och sen har vi sorterat garderoberna i sovrummet (läs jag har sorterat och Fabian har hoppat runt och dansat till sin musik), dammsugit och dammat. Känns skönt nu :) Ska dammsuga sovrummet och badrummet strax också sen får vi se om jag orkar torka golven med.

Imorgon blir det ännu en körlektion för min del och sen sitter jag nog kvar på körskolan resten av dagen. Det börjar närma sig nu nämligen, snart dags att både skriva och köra upp :) Bokade tider i torsdags. Halkbanan blir ju iaf på fredag, ska vara på körskolan kl. 05.30, huh!

För övrigt så tycker jag faktiskt att den här j*kla snön kan försvinna nu. Jag har faktiskt för en gångs skull tyckt det varit mysigt med snö och inte alls tyckt den varit jobbig denna vintern som jag annars brukar. Men nu är det ju för guds skull mitten av mars och visst, temperaturerna har blivit högre men senast för någon dag sedan kom det ca 2 decimeter ny snö. På alla andra j*kla decimeter vi redan har, haha. Vill ha bar mark nu så att Fabian kan cykla på sin trehjuling som han fick i julklapp :) Tror han kommer älska det!


Fabians första bio

2011-03-12 kl. 20:30:00 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

När vi var i Stockholm förra helgen spenderade vi hela fredagen på Heron City, och framåt kvällen så gick vi även på bio och såg Rango. Fabian var jätte duktig under hela tiden, var beredd på att få gå ut mitt i filmen om han inte skulle orka sitta still. Men han tyckte det var så spännande med den enormt stora tv:n ;) Så han satt där med en jätte stor kanelbulle i händerna och ögonen fastklistrade på skärmen under hela tiden. (vi kan bortse från den delen då han spillde ner sig med MER och jag fick byta tröja och torka av honom med tvättlappar, haha)

Hur som helst så ska vi definitivt gå på bio med lilleman någon mer gång snart :)