Ellie just nu

2012-10-23 kl. 21:30:36 Skrivet i:
Ellie ♥ | Kommentarer (0)

Det händer så himla mycket med damen nu, så nu får det bli ett såntdär inlägg igen som mest är till för mig själv, för att jag ska komma ihåg senare.
 
- Sedan mitten/slutet av september har det börjat dyka upp en del ord. Det började med mamma och "dada", båda kunde hon säga "på kommando". I slutet av september/början av oktober började hon också kunna peka ut vart lampan är när man frågade, men då var det mest kökslampan som hon var säker på, numera letar hon upp lampan i just det rummet man är i när man frågar. Hon tycker att "var är" frågor är jätte roliga, det första hon kunde "peka ut" var storebror, men då tittade hon bara på honom när man frågade, ungefär i början/mitten av september tror jag att hon började med det. Nu kan hon peka ut storebror, mamma, pappa och lampan. För några veckor sedan, kanske närmare en månad sedan kom orden titta och där, ibland även "titta där". Nu har pappa börjat komma lite då också, tror att hon säger "papapa" till både pappa och lampa. Hon har också börjat skaka på huvudet när hon inte vill någonting sedan ungefär 1-2 veckor tillbaka.
 
- Maten har hon äntligen kommit igång ordentligt med, sen 1½ månad tillbaka kan man nog säga att hon ätit riktig mat. När vi var på 8-månaders kontrollen den 5:e september helammade hon fortfarande, därefter började hon komma igång, ungefär i mitten av september, så riktigt 1½ månad sedan är det kanske inte. Men nu äter hon iaf frukost, lunch och middag och ammar på morgon, kväll och natt. Det händer att hon ammar någon gång på dagen också ibland men det är sällsynt. Till frukost äter hon soygurt och macka med leverpastej, till lunch och middag ungefär en halv burk och sen efterrätt på det. De senaste två dagarna har jag lagat en egen version av vår mat till henne vid middagen och hon har ätit helt ok av det, hoppas att det fortsätter så!
 
- Hon började "krypa" (kasa fram på rumpan) lite smått i början av oktober. I slutet av september satt hon och gungade och lyckades ibland ta sig lite framåt, men i början av oktober kunde hon förflytta sig mer säkert dit hon ville, den 2:a oktober förflyttade hon sig från ett rum till ett annat för första gången. Hon gör fortfarande likadant när hon "kryper" men det går betydligt snabbare och säkrare nu. Strax efter att hon började med detta började hon också resa sig mot saker själv, när hon var ganska precis 9 månader. Hon har kunnat stå mot saker om man ställt henne där sedan ganska länge tillbaka (slutet av augusti) men inte kunnat ta sig upp själv förrän då. Nu gör hon också det mycket säkrare och de senaste kanske 1-2 veckorna har hon också lärt sig att sätta sig ner när hon vill, och kastar sig alltså inte rakt bakåt längre när hon vill ner...
 
- Om vi ska gå längre tillbaka i tiden så satt hon själv någon dag innan 6-månaders dagen, och var riktigt stadig vid 7 månader ungefär.
 
Ja, det var väl det jag kom på just nu :-)


Kommentera här
- Kommentarer som anses stötande (enligt mig) tas bort.
- Anger ni er bloggadress svarar jag där, annars svarar jag här.
- Tänker ni göra reklam för något, var vänlig läs igenom inlägget först. Reklam passar inte i vissa inlägg.



Skriv din kommentar här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (det är bara jag som ser den):


Din blogg/hemsida:


Din kommentar:

Trackback