Ring

2012-09-26 kl. 14:33:00 Skrivet i: Shopping | Kommentarer (0)

 
Har fått hem min efterlängtade namnring! Bloggade om den för ganska precis ett år sedan, och nu äntligen är den min :-)
Ligger just och slappar lite i soffan medan Ellie middagslurar och Fabian gör Wii-gubbar, roligare än att spela tydligen :-) Men snart är det dags att släpa sig upp och tvätta och fixa middag. Idag är en riktigt seg dag, nattens sömn och vädret som gör det antagligen.
Provar förresten att mobilblogga från appen för första gången, och det verkar ju smidigt :-)

Tvättar vinterkläder

2012-09-25 kl. 16:45:00 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Idag roar jag mig med att tvätta Fabians gamla vinterkläder och skor, något av det ska Ellies lilla kompis Thea få låna och resten vet jag inte vart jag ska göra av faktiskt, om man ska spara eller sälja. Men jag tyckte iaf att det var lika bra att tvätta det också när jag ändå var igång :-) Så just nu är hela vårt badkar (som synes på bilden) ockuperat av vinterkläder och även torkställningen, haha.

Måndag

2012-09-24 kl. 14:16:39 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Nu börjar jag faktiskt få blogginspirationen tillbaka. Känner också att jag måste börja skriva ner mer om vår vardag så att man kan gå tillbaka och läsa i framtiden, det är så lätt att glömma annars. De senaste dagarna har jag flera gånger haft lust att sätta mig och blogga, så nu kanske jag kan komma igång igen. Jag vet att jag har sagt detta många gånger förut så därför försäkrar jag mig med det där kansket!
 
Idag har iaf varit en produktiv dag hittills. Ellie vaknade vid 7.30 (kors i taket!), låg kvar i sängen en stund och sen gick jag upp vid 08 och duschade för att hinna innan Fabian skulle till dagis vid 09.  Medan Alex var och lämnade honom passade jag och Ellie på att äta frukost och sen fick hon springa i gåstolen lite medans jag dammsög i hall och vardagsrum. Städning är evighetsgöra just nu! Betty har fällperiod vilket innebär mycket hundhår, och jag hatar hundhår. Så vår nya illgröna dammsugare går varm här hemma just nu :-) Sen tog vi en liten promenad till affären och handlade lite. Ellie fick somna i vagnen med en flaska ersättning under tiden vilket är nya grejen just nu, superpraktiskt tycker mamman ;-) Från att ha hatat vagnen till att älska den och till och med somna i den utan problem, hallå liksom! Förut skrek hon bara hon såg den i princip ;-) När vi kom hem så lyfte jag över Ellie till sin säng och slängde mig i soffan och tittade på ett avsnitt av Vampire Diaries för att passa på att slappa lite. Sen åkte Alex och hämtade Fabian igen och åkte och jobbade.
 
På tal om Ellie så kan jag ju också berätta att hon faktiskt har börjat äta MAT också. Och de senaste nätterna har hon dessutom sovit helt ok. Hon har ju haft en liten "period" med dålig sömn, sedan i maj eller något, och varit vaken flera timmar varenda eviga natt. Men i natt har jag nog fått sova sisådär 7 timmar (vilket är bra mycket mer än vanligt) och det märktes ju på energin jag fick i morse och förmiddags :-) Nu hoppas vi bara på att det fortsätter åt rätt håll!
 
Just nu sitter lilla damen på golvet och skäller ut sina leksaker och Fabian sitter i soffan och vilar lite efter en dag på dagis. Han har berättat att han och kompisen Linus har jagat varandra hela dagen så han är nog lite trött ;-) haha. Jag har iaf nyss hängt tvätt och ska nu gå och fortsätta tina kycklingen vi ska ha till middag. Blir kyckling med feta/pesto i ugnen och ris till, får hoppas att det går hem hos lillemannen! Men nu misstänker jag att jag har en stinkande blöja att ta hand om också ;-) Höres senare!
 

September

2012-09-13 kl. 13:38:00 Skrivet i: Ellie ♥ | Kommentarer (0)

Tänk att det är september redan, tom mitten av september. Hösten är definitivt här på riktigt, vissa dagar känns det som att det börjar närma sig vant- och mössväder. Men solen värmer fortfarande så det är svårt att veta vad man ska klä på sig, och de små. Men men, snart blir det kallare så är det beskymret ur världen ;-) Igår blev jag ett år äldre också, blev dock inte mycket firande eftersom Alex numera jobbar kväll mån-tors. Vi gick och köpte lite fikabröd och åt innan han åkte iväg och resten av dagen blev en utmaning som hette duga med en supergnällig och trött Ellie. Nåja, födelsedagar känns inte så viktiga längre nu på "äldre dar" ändå, haha.
 
På tal om Ellie ska jag försöka skriva ett nytt utvecklings-inlägg om henne snart. Hon har ju hunnit bli hela 8 månader redan, tiden bara springer iväg. Tyckte det var nyss vi hade en mini-tjej som spelade i 2 kilos klassen :-) Men nu är hon inte så liten längre. Besvärlig är hon dock, sover knappt på nätterna och äter knappt heller, utöver amning alltså. Växer gör hon iaf som hon ska som tur är, 7870 gram och 69 cm på 8-månadersdagen var hon (den 5 sep). Men som sagt, mer om Ellie-bellie senare :-)
 
Har också äntligen blivit med Emmaljunga-vagn. En Nitro City. Dock är den i Skåne, haha. Superfyndade en -11:a på Blocket för 2300 kr i nyskick och mamma var så snäll och hämtade den åt mig i Malmö. Så nu väntar vi bara på nästa gång vi ses så ska vagnen bli vår på riktigt, och det ska bli SÅ skönt att byta!