Sluta med nappen

2012-03-27 kl. 08:18:53 Skrivet i: Fabian ♥ | Kommentarer (0)

Nu har Fabian sovit tredje natten utan sin älskade napp. Måste säga att det har gått mycket enklare än vad jag hade förväntat mig, den där nappen har ju verkligen varit hans käraste ägodel. Men vi har lovat honom en cykel om han slutar så att han ska bli lite motiverad :-) Igår morse var det dock jobbigt och han var jätte ledsen, då ville han minsann inte ha någon cykel utan han ville ha sin napp. Men det gick över ganska fort, och igår kväll var det knappt något tjat om nappen och idag har han hittills inte nämnt den alls.

Så nu letar jag 12" cyklar för fulla muggar. Han vill helst av allt ha en röd eller grön cykel, vilket genast gör det hela lite mer komplicerat ;-) Men jag jobbar på det, haha. Ska väl kika i affärerna här i Mora, och håller koll på Blocket också för den delen. Där dök upp en jätte fin röd cykel som dock hann bli reserverad alldeles innan jag mailade om den, så typiskt! Men om personen som skulle ha den mot förmodan inte dyker upp imorgon så skulle vi få den.

Nu måste jag ringa och avboka en läkartid, och sen myspysa lite med min lilleman innan Ellie vaknar :-) Idag startade dagen tidigt förresten, har varit vaken sedan 6-tiden då lilltjejen ville ha mat, och sen kom Fabian upp strax innan 7. Vilket ju förövrigt "egentligen" är innan 6, hallå eller?! Dags att införskaffa rullgardiner tror jag bestämt, för enligt Fabian kan man inte sova när det är ljust ute, hrm - hur ska det gå i sommar?


Ny jacka till Fabian

2012-03-17 kl. 21:56:00 Skrivet i: Shopping | Kommentarer (0)


Storebror i familjen har fått en ny vårjacka idag. Jag måste säga att årets jackor på Kappahl, H&M och Lindex är otroligt tråkiga? Förut har det varit stjärnor, härliga färgkombinationer och mönster hit och dit. Detta året är det enfärgat och på sin höjd tvåfärgat. Nä, tråkigt var ordet. Men denna från Kappahl blev det och den är ju faktiskt helt okej :-) Den gröna färgen ser dock annorlunda ut i verkligheten. Storlek 104 blev det, vi har en stor kille här hemma nu.

Nu fattas det bara vårskor, gummistövlar, mössa/vantar och överdragsbyxor... haha.


Sjuklig tisdag

2012-03-13 kl. 15:05:14 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)


Hej från sjukstugan :-)

Ja, vi har börjat veckan med sjukstuga här hemma. Alex har varit förkyld och nu har jag och Fabian blivit smittade också med tillhörande feber. Lillan har klarat sig med lite snuva hittills och jag hoppas verkligen att det håller sig så. Sjuka bebisar är aldrig roligt, speciellt när de väger för lite för Alvedon. Fast nu är det faktiskt inte långt kvar innan hon nått den gränsen på 5 kilo, 4,6 kilo vägde hon nämligen i fredags... Det går fort! Och nu ligger hon på normalkurvan för en fullgången bebis :-) Så den där månaden tog hon igen snabbt minsann.

Lilleman är iaf bättre idag, igår hade han 40,5°c i feber... Tycker inte om när de där siffrorna över 40 dyker upp, men jag vet ju att han får så hög feber varje gång han blir sjuk så det är ju bara att vänja sig. Jag däremot är sämre idag och orken som vanligtvis inte är så stor är nere i botten.

Imorgon är det tänkt att jag ska på efterkontroll kl 9.30 också, får se hur det blir med det. Fabian lär ju dessutom vara hemma en dag till minst och att ta med sig en 3-åring på en efterkontroll känns väl halvbra ;-) Nä, det får nog bli att boka om den. Hoppas att vi är friska på torsdag iaf för då ska jag till vårdcentralen. Har blivit skickad vidare till en distriktsläkare från Specialist-MVC eftersom mitt blodtryck fortfarande inte är bra efter havandeskapsförgiftningen. Så det blir väl eventuellt en låg dos av medicin, men jag hoppas att jag slipper det.

Nej, nu måste jag faktiskt lägga mig igen. Huvudvärken från helvetet tror sig vara min bästa vän idag och är lite väl efterhängsen...


Ellie - två månader ♥

2012-03-06 kl. 19:53:54 Skrivet i: Ellie ♥ | Kommentarer (0)


Lilla snuttan som blev hela 2 månader igår ♥


Fredag - Latdag

2012-03-02 kl. 19:28:19 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Idag har jag och Ellie varit alena här hemma. Pojkarna har varit hos Fabians faster och kusiner, och är där fortfarande för den delen men borde väl dyka upp här hemma snart skulle jag tro :-) Jag och Ellie har iaf bara latat oss. Jag hade tänkt vara duktig och städa från början, men insåg att en latdag faktiskt var precis vad jag behövde nu när jag dessutom fick chansen. Så vi har duschat/badat tillsammans, ammat till de två senaste avsnitten av Gossip Girl och ammat lite till ;-) Ammade gjorde vi tom i badet. Japp, vi har ett litet matvrak här hemma. Tog iaf en sväng till affären nyss då amningsinläggen var schlut, så liiite nytta har jag iaf gjort.

På tal om något helt annat så är det så skönt att våren redan är här :-) Snön försvinner i högtempo och jag hoppas verkligen innerligt att det inte kommer något bakslag som det brukar. Tänk vad härligt med vår och tänk att något så tråkigt som asfalt kan vara så skönt att se :-) Förhoppningsvis kommer det bli många vagnpromenader i vår och sommar, även om promenaden igår var rätt jobbig. Är inte pigg i kroppen än och det märks. Vet inte om det är det höga blodtrycket som gör det kanske. Men då är ju också promenader det bästa även om det är jobbigt :-)

På måndag blir förresten Ellie två månader, tiden verkligen rusar iväg och hon har blivit SÅ stor. Om man jämför den lilla lilla plutten vi fick den femte januari och den rultiga lilla klumpen vi har nu iaf, det kunde man inte tänka sig då när hon knappt ens hade någon rumpa och kalkonben till det ;-) hihi. Måste komma ihåg att köpa gips på måndag så att jag kan göra hand- och fotavtryck på 2-månadersdagen. Ångrar mig bittert att jag inte gjorde det direkt vi kom hem från BB, och likaså med Fabian. Hans avtryck är från när han var 3 månader. Men men, inget att göra åt :-)

Torsdag

2012-03-01 kl. 23:45:29 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)


♥ ute på promenad ♥ i väntan på pappa & storebror ♥

Det blev en ganska lång promenad med ett stopp på lasarettet och ett på Kappahl. Fyllde på lagret med strumpor och kalsonger åt storebror i huset. Sen mötte vi upp pojkarna som kom från dagishämtning och handlade middag. Jag och Fabian åkte hem medans A tog Ellie i vagnen och hämtade ut paket på Maxi eftersom vi hade hennes bilstol hemma. Och medans de var borta så passade jag på att dammsuga och plocka lite här hemma. Det brukar kunna vara ganska svårt att hinna med sånt med mitt lilla plåster som vill äta hela tiden annars, så det var skönt att få det lilla gjort iaf.

Sen har det inte hänt så mycket mer. Jag har haft min givna plats i soffan med Ellie vid bröstet hela kvällen som vanligt ;-) Har tittat på One tree hill och pratat med mamma i telefon under tiden iaf. Nu sover hon som en stock, men jag ska ta och ge henne sin kvällsflaska snart och efter det brukar hon ha en vakenstund. Alltid lika roligt när man själv är halvdöd och redo för sängen vid 21 ;-)


Torsdag

2012-03-01 kl. 11:02:37 Skrivet i: Vardagen | Kommentarer (0)

Igår var jag på jakt efter ett amningslinne att sova i och jag hittade ett på Lindex som fick följa med hem. Bara det att när jag smått överlyckligt skulle ta på mig det inför natten och var så glad för att jag äntligen för första gången på månader skulle få sova utan en obekväm amningsbh på mig, så ser jag att stöldlarmet sitter kvar på. Fast inte ett sånt där som piper utan ett som läcker ut färg om man försöker ta loss det själv. Men, desperat som jag var efter en bekväm natt så hjälpte Alex mig att få loss det ändå. Det var ju ändå ett svart linne så någon eventuell fläck syns inte. Däremot blev det små hål efter larmet, så nu ser jag ut som en snattare men sov bekvämt gjorde jag iaf ;-)

För övrigt var jag också på efterkontroll för havandeskapsförgiftningen igår. Det gick väl sådär kan man väl säga. Högt blodtryck, läcker fortfarande protein, har antagligen urinvägsinfektion och fick köpa medicin för 260 spänn. Sen tillkommer väl penicillin (igen) om några dagar. Remitterad till vårdcentralen blev jag för blodtrycket också och idag ska jag in och lämna nytt prov som ska iväg på odling. Nåja, Ellie är iaf fri från sjukvården numera. Jag verkar få hänga kvar ett tag till.

Hej jag heter Lina och här får ni läsa om mitt glamourösa liv som nybliven tvåbarnsmamma ;-)

Nåja. Nu ska jag göra mig och lillan som ligger och snusar gott i sin vagn i ordning för en promenad, och så ska vi gå inom och lämna provet på specialistmödravården också. Tur att vi bor nära lasarettet iaf nu när vi har fått stamkundsmedlemskap ;-)